Publicitat
Castellar del Vallès

Castellar amplia fins als cinc anys les bonificacions per instal·lar plaques solars

L’Ajuntament de Castellar ha ampliat de tres a cinc anys la bonificació del 50% de la quota de l’impost de béns immobles (IBI) als titulars d’habitatges que hagin instal·lat, sense estar-hi obligats, sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, com plaques solars.

Fins ara, aquest incentiu s’atorgava per a un període de tres anys, però ara s’ha allargat dos anys més amb l’objectiu de promoure les plaques solars. La bonificació també s’aplicarà a tots els béns immobles que hagin realitzat obres d’adaptació o millora d’aquest sistema de captació d’energia.

Per a la resta d’edificis que no siguin destinats a l’ús d’habitatge, la bonificació s’aplicarà durant un període de tres anys.

Pla Estratègic 2030

L’Ajuntament ha encarregat recentment un estudi per determinar el potencial fotovoltaic de Castellar del Vallès. Aquest document, que anirà a càrrec d’una consultora local, permetrà disposar d’un pla estratègic de transició energètica local que fixarà la viabilitat d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a les cobertes d’equipaments municipals, naus industrials i edificis residencials del municipi, així com a altres possibles emplaçaments.

L’objectiu és disposar d’un full de ruta en l’horitzó temporal de l’any 2030 que faci possible avançar la vila en matèria d’eficiència i transició energètiques i d’implementació d’energies renovables. Alhora, també ha de servir per fixar una estratègia de contractació d’energia elèctrica competitiva.

Publicitat
Comentaris
To Top