Publicitat
Ciutat

“Estem esperançats”: la restauració celebra l’adeu al passaport Covid

Bars i restaurants ja no hauran de regular l’aforament ni estaran sotmesos a la limitacions d’horaris

Dos comensals en un restaurant de Sabadell / LLUÍS FRANCO

El Gremi d’Hostaleria de Sabadell aplaudeix que s’hagin eliminat la majoria de restriccions que afectaven el sector de la restauració. Sobretot, celebren que bars i restaurants ja no hagin de rebaixar el percentatge del seu aforament ni que estiguin sotmesos al control horari. A partir d’aquest dijous, tampoc no estaran obligats a demanar el passaport Covid ni es limitarà que les taules siguin de deu persones com a màxim.

“Estem il·lusionats, estem esperançats. Això ens apropa a la normalitat”, sintetitza el president del Gremi d’Hostaleria de Sabadell, Jordi Roca. Els restaurants i bars, en qualsevol cas, hauran de mantenir algunes de les mesures, com assegurar una bona ventilació, l’obligatorietat de la mascareta o la distància de metre i mig entre taules.

Roca apel·la a la responsabilitat dels mateixos restauradors per sobre de les prohibicions. Assenyala que les darreres mesures han estat molt dures per al sector i s’han aplicat de mala manera: “Ens hem trobat amb restriccions sense ordre ni cap avís. S’ha improvisat massa. Per Cap d’Any, per exemple, ens vam quedar amb les neveres plenes i les reserves buides”.

El sector de la restauració negocia amb les administracions públiques ajudes indirectes que els permetin recuperar-se.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat aquest dijous la nova resolució de mesures contra la Covid que elimina la majoria d’aquestes restriccions del sector i estableix la supressió del passaport Covid. L’oci nocturn, però, continuarà tancat.

Publicitat
Comentaris
To Top