EDITORIAL

El Ripoll

El Govern municipal ha presentat un pla de reforma ambiental i d’accessos per al riu Ripoll. L’executiu pretén que el projecte, dotat amb quatre milions d’euros, es financi al 95% amb els fons Next Generation de la Unió Europea. La rehabilitació de l’àmbit del riu és, sens dubte, una iniciativa que ens interessa. També pensem que cal fer-lo més accessible. El Ripoll és un actiu per a la ciutat i per als sabadellencs que ha d’estar prop dels veïns. A tocar.

Més enllà de la perspectiva mediambiental, com a ciutat hem de plantejar una reorientació urbanística i productiva del Ripoll. Esperem, en aquest sentit, que les converses entre l’Ajuntament i les entitats, així com amb els grups amb representació a l’Ajuntament, siguin fructíferes i permetin que arribin noves iniciatives empresarials.

L’entorn del Ripoll és inigualable i l’hem de reivindicar. Hem de fer que sigui un espai amb vida pròpia, que generi més activitat econòmica i nova ocupació, tot respectant el seu valor paisatgístic i natural. Creiem que aquesta és la transformació real del riu i la que permetrà créixer i dinamitzar la ciutat. Integrar el nostre patrimoni arquitectònic, la bellesa del riu, amb empreses sostenibles, industrials o no, complementarà un espai de lleure i esport que avui ja és un goig per a molts sabadellencs.

Comentaris
To Top