Ciutat

Veïns de la Creu Alta reclamen un institut públic per al barri

Construcció d’habitatges al carrer de Francesc Layret, a la Creu Alta / LLUÍS FRANCO

La Creu Alta té una població total de 18.603 habitants, que representen el 8,6% de Sabadell

Construcció d’habitatges al carrer de Francesc Layret, a la Creu Alta / LLUÍS FRANCO

Els veïns de la Creu Alta no només han estat el múscul que han empès la transformació del barri. Ara, davant d’un creixement imminent, els reptes continuen sobre la taula. Entre les prioritats es troba la construcció d’un institut públic i fer alguns carrers per a vianants.

La Creu Alta té una població total de 18.603 habitants, que representen el 8,6% de Sabadell i és, a hores d’ara, el quart barri de Sabadell, només per darrere del Centre, Ca n’Oriac i la Creu de Barberà. És un barri residencial amb previsions de creixement: les promocions públiques i privades del carrer de Francesc Layret i la nova obra al carrer de Dinarès fan preveure que en els propers anys les xifres de creualtencs al padró municipal es dispararan.

“Falta un institut públic al nostre barri. Però es podria començar amb una escola institut”, ha reclamat Rubén Cantó, president de l’entitat veïnal, al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant l’acte de celebració del 250è aniversari.

Un altre dels reptes que reclama el veïnat és remodelar el nucli antic de la Creu Alta, especialment el carrer Major, on es van ubicar els primers habitatges. Els veïns proposen que, davant de la “poca amplitud” del carrer, es potenciï una plataforma única d’ús mixt o sigui d’ús exclusiu de vianants. A hores d’ara, s’està actualitzant el Pla d’accessibilitat de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona –l’instrument que ordena prioritats d’intervenció segons l’estat dels amples de vorera, entre altres paràmetres–, i el carrer Major serà una de les prioritats, apunten fonts municipals.

VÍDEO: 250 anys d’història enterrats a la plaça de la Creu Alta

Comentaris
To Top