EDITORIAL

Història amb majúscules

La Creu Alta celebra 250 anys d’història. Des del 2 de febrer del 1772, el barri ha viscut importants canvis i transformacions: ha passat de ser un petit reducte que formava part del municipi extint de Sant Pere de Terrassa (1800-1904) a convertir-se en un dels barris cabdals de la ciutat, clau en el desenvolupament demogràfic, socioeconòmic, cultural i esportiu de Sabadell, com és avui dia.

Tal com expliquem a la pàgina 5 de la present edició, la Creu Alta va ser el primer Eixample de Sabadell, que va permetre fer créixer la ciutat més enllà de l’eix Vilarrúbias-Zamenhof. A banda, el barri també representa el portent industrial de la ciutat en els temps del tèxtil i ja entrat al segle XX va protagonitzar una de les principals transformacions recents que ha viscut Sabadell: la construcció de l’Eix Macià i del parc de Catalunya. –I n’hi ha més. La Creu Alta representa tantes i tantes coses més que no hi cabrien en aquestes línies–.

Després de l’acte d’homenatge d’ahir, des del D.S. ens unim en la celebració d’aquests 250 anys i celebrem alhora tot el que ha de venir. Esperem continuar escrivint la història amb majúscules. Moltes felicitats als veïns del barri i al conjunt de la ciutat.

Comentaris
To Top