Ciutat

El Taulí beca 26 projectes d’investigació amb 130.000 euros

Les beques tenen l’objectiu d’incentivar i potenciar la recerca entre els professionals de la institució

De dreta a esquerra: Lluís Blanch, Mariona Creus (presidenta) i Joan Martí / CEDIDA

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) ha celebrat aquest dijous l’acte d’entrega de la 23a edició de les Beques Taulí, que compten amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. En total s’han becat 26 projectes amb un import total de 130.000 euros. L’acte s’ha celebrat de forma telemàtica a causa de la pandèmia.

Les Beques Taulí tenen l’objectiu d’incentivar i potenciar la recerca entre els professionals de la institució. Alhora, volen fomentar els grups de recerca acreditats per l’I3PT i estimular la participació dels estudiants de Medicina de la UAB en projectes de l’institut.

El director general de l’hospital, Joan Martí, ha subratllat el paper clau que ha tingut el personal investigador per aconseguir l’acreditació com a centre CERCA, la qual cosa “ha suposat un pas molt substantiu per a tot el Parc Taulí”. Ha abundat en aquesta idea el director de l’I3PT, Lluís Blanch, afegint que aquest reconeixement ha situat l’institut “a l’elit dels centres de recerca de Catalunya”.

L’àmbit d’estudi de les propostes becades és variat. N’hi ha sobre la coagulació de pacients pediàtrics, el tractament de la sèpsia o l’impacte dels trastorns del son en la immunitat innata en pacients amb Covid-19.

De les 26 beques concedides, 22 les atorga el propi hospital, que hi destina 70.000 euros. I les altres 4 són les guanyadores de les Beques Intensifica’t al Taulí, dotades amb  60.000 euros i que compten amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, que aporta 45.000 euros del total. Aquestes beques permeten que l’investigador que les lidera es pugui dedicar més temps a la recerca.

Per primera vegada l’Institut ha reconegut les dues millors publicacions científiques de l’any liderades per l’I3PT. Els investigadors premiats han estat Diana Horta i Xavier Calvet i Guillem Navarra i Narcís Cardoner.

Reconeixement a Infermeria

Tanmateix, la directora d’Infermeria, Mireia Subirana, ha posat en valor la tasca investigadora del personal d’infermeria. “Les infermeres tenim la capacitat d’impulsar la recerca tenint en compte tots els beneficis; entenem la investigació com una eina que permet generar i validar coneixement amb la finalitat clara de millorar la pràctica, la docència i la gestió”, ha dit Subirana.

El Taulí potencia la recerca amb una nova fundació

Comentaris
To Top