Publicitat
EL PERSONATGE

Creieu que la Creu Alta és un barri especial?

Agustí Llobet: “Ho és, desprèn tranquil·litat”

La Creu Alta celebra 250 anys d’història aquest 2022. Per commemorar l’aniversari, l’associació de veïns del barri ja està organitzant una multitud d’activitats. Però què té d’especial la Creu Alta? Segons el sabadellenc Agustí Llobet, que viu al barri des de fa més de 40 anys, la Creu Alta desprèn “tranquil·litat”, a diferència d’altres racons de Sabadell.

“S’hi està molt a gust. Jo abans vivia al Centre i t’asseguro que no estava tan tranquil com ara”, explica Llobet. Així mateix, ell subratlla que al barri “hi ha de tot”. “Tenim botigues de tota mena, no fa falta agafar el cotxe per res. Ja fa temps que no em plantejo deixar de viure a la Creu Alta”, afegeix.

María Dolores Alonso: “El que fa el barri especial és la seva gent, que és meravellosa”

María Dolores Alonso també té un sentiment molt especial cap a la Creu Alta. Ella, tot i que és madrilenya de naixement, se sent molt arrelada al barri, on viu des de fa més de 20 anys. “La Creu Alta és molt especial dins de Sabadell, ja que la gent que hi resideix és meravellosa. A més, els comerciants que hi ha són la meva segona família”, expressa.

La María Dolores afirma que no es penedeix de la decisió de venir a viure aquí: “Catalunya és preciosa i, des del meu punt de vista, és el centre cultural d’Espanya. Els meus pares i avis eren de Madrid, però jo em sento més catalana que madrilenya”, apunta.

Francesc Moreno: “Sí, ja que quan surts al carrer sempre coneixes algú”

“Abans hi havia poca cosa. Ara, en canvi, hi ha moltes botigues i activitat comercial”. Francesc Moreno, qui com la María Dolores Alonso fa 20 anys que viu a la Creu Alta, explica que el barri “ha millorat” a mesura que han passat els anys. “Des de l’avinguda de l’Onze de Setembre fins a la plaça de les Dones del Tèxtil es pot trobar de tot”, remarca.

No obstant això, el que més li agrada a Moreno de la Creu Alta és “l’ambient familiar” que hi ha. “Quan surts al carrer sempre coneixes algú i sempre hi ha molta tranquil·litat. Podríem dir que en comptes de barri és un micropoble”, assenyala. A la vegada, el veí sabadellenc opina que la Creu Alta és especial perquè té una identitat pròpia. “Tenim, per exemple, El Tallaret i Ca l’Estruch. Són llocs que ens fan ser diferents de la resta de barris”, conclou.

Publicitat
Comentaris
To Top