EDITORIAL

El camí marcat pels 40 anys de TUS

Tornem a parlar d’efemèrides. Després de celebrar els 250 anys del barri de la Creu Alta, ara és el torn de Transports Urbans de Sabadell (TUS), la cooperativa que gestiona els autobusos urbans, des de 1982. Es compleixen 40 anys des que va començar la trajectòria de la companyia, coneguda popularment com a TUS per a la majoria dels sabadellencs. En primer lloc, i abans que res, ens agradaria expressar la nostra satisfacció i felicitat per la feina feta per l’empresa i els seus treballadors tots aquests anys.

Quan va començar l’activitat de TUS, l’any 1982, la nostra ciutat era una altra. Després de dècades de dictadura, Sabadell necessitava obrir-se de mires i modernitzar-se. El transport públic va servir –i serveix avui– com un mecanisme per apropar els barris i construir una ciutat més integrada i cohesionada. Com a companyia, TUS ha demostrat una gran capacitat a l’hora de cobrir el servei amb la qualitat i temps que s’esperen i, a més, fer-ho d’una manera propera a l’usuari.

En els darrers anys, com a part d’un creixement i una millora progressives, l’Ajuntament i TUS han fet un esforç per renovar la flota i fer-la més sostenible. El primer vehicle híbrid va arribar l’any 2017 i ara ja en són 28, després de diverses incorporacions. Esperem que aviat arribin els autobusos elèctrics i noves innovacions a TUS, i desitgem –pel bé de la cooperativa, dels treballadors i dels usuaris– que els propers deu anys de concessió siguin millors encara que els 40 viscuts fins ara.

Comentaris
To Top