Vallès

Prohibida l’escalada al parc natural de Sant Llorenç per protegir nius d’ocells

L’escalada no es podrà practicar en la immensa majoria del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac fins ben entrat l’estiu, concretament fins a l’agost.

La direcció del parc prohibeix la pràctica fins al 31 de juliol a les Fogueroses (el Paller, el Gegant i l’Agulla petita); Roca Mur (parets inferiors); el Cavall Bernat de la Vall, els Emprius i la Falconera o Sabatera; i Roca Petanta, on no es poden obrir noves vies durant aquests mesos.

Un escalador, al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac / XPN

La mesura es fa per garantir la nidificació d’espècies d’ocells protegits, que, a l’hora de fer el seu niu, cerquen indrets en llocs inaccessibles, segurs i tranquils, on poder trobar l’aliment. Les espècies rupícoles, com l’àguila perdiguera, el falcó, el duc, la cabrota o la merla blava, solen trobar aquests llocs de nidificació en les fissures de les grans parets verticals, unes parets que són també idònies per a l’escalada.

Segons informa Matadepera.cat, la regulació de l’escalada al parc està dividida en tres zones. Així, hi ha zones, com les esmentades, on està restringida temporalment, zones on es pot escalar durant tot l’any i zones on no es pot escalar en cap època de l’any.

El parc natural també regula l’accés a coves i avencs, ja que l’espeleologia és una activitat esportiva especialitzada per a la pràctica de la qual es recomana tenir formació i és important comunicar a quina cova o avenc es té previst anar.

L’accés als avencs del Daví i de Castellsapera és regulat, a fi de protegir la fauna cavernícola, i no s’hi permet l’entrada entre l’1 de novembre i el 31 de maig. La Cova Simanya i la de Mura (de l’1 d’abril al 30 de novembre) tenen accés regulat amb guia, com ja vam informar en el seu moment.

Publicitat
Comentaris
To Top