Publicitat
Ciutat

Tornen les protestes al mercat de Campoamor després de l’enroc en les negociacions

L’Agrupació de Paradistes continua demanant una reducció de les taxes municipals, encara que l’Ajuntament ho rebutja

L'Agrupació de Paradistes ha reunit un centenar de persones en l'acte de protesta d'avui a la plaça del mercat de Campoamor/ CEDIDA

Vecinos y paradistas por un mercado digno: un paradista = un vecino = un trabajador“, aquesta ha sigut la pancarta que aquest migdia ha encapçalat la manifestació que l’Agrupació de Paradistes del Mercat de Campoamor ha portat a terme en protesta pel rebuig del ple municipal de gener a la moció que havia presentat l’Associació del Poble del Sud de Sabadell.

L’entitat demanava a l’Ajuntament la reducció del 50% de les taxes municipals dels paradistes. Una petició que la regidoria de Desenvolupament econòmic i Impuls administratiu, liderada per Montse González, ha rebutjat adduint que la rebaixa seria incompatible amb la defensa de “la justícia tributària”.

La “justícia tributària” i la realitat del mercat

Davant la resolució dels responsables municipals, Ramon Giménez – de l’Associació del Poble del Sud – s’ha mostrat perplex davant la resolució durant la manifestació que ha reunit un centenar de persones al voltant del mercat de Campoamor. “Quin és el concepte real de justícia – es preguntava – quan es parteix de realitat materials diferents”, en al·lusió a la salut d’altres mercats de la ciutat.

Alhora, Giménez ha criticat que des de fa un any i mig no es reuneix la taula de negociació que les entitats i l’Ajuntament van abordar després que la moció del ple de gener de 2020 renúncies a l’enderroc del mercat. “Quan ens hem reunit – només tres vegades en dos anys, afirma – s’ha posat de manifest que els nostres projectes no són incompatibles amb els de l’Ajuntament”, en al·lusió al projecte del govern municipal per instaurar un centre d’arts escèniques a l’emplaçament.

“Les ordenances no són modificables”

Des de l’Associació han confirmat que la reducció de taxes al 50% no cobriria els costos totals del mercat municipal, taxades en uns 170 mil euros. No obstant això, Giménez ha precisat que des de la regidoria se’ls ha assegurat que la reducció és impossible, ja que “les ordenances no són modificables”.

La manifestació en suport dels paradistes del Mercat de Campoamor ha comptat aquest migdia amb la presència dels grups municipals que van votar a favor de la moció de l’Associació. El portaveu d’Esquerra Republicana, Gabriel Fernández, ha expressat el seu suport a la reducció de les taxes adduint que seria un canvi “veritablement d’esquerres”.

L’Agrupació de Paradistes ha reunit un centenar de persones en l’acte de protesta d’avui a la plaça del mercat de Campoamor/ CEDIDA

Fernández ha compartit el discurs sobre que la ciutat compte amb “realitats de mercat diferencials” per tal de justificar la bonificació fiscal. Alhora ha posat sobre la taula les paraules del PSC, les quals afirmaven que “el mercat té els dies comptats”, mentre recordava que el seu grup municipal havia promogut una rehabilitació taxada en 2 milions d’euros durant el mandat municipal 16-19. Aquesta munta pel mercat de Campoamor, el qual complirà pròximament 40 anys, mai va ser executada.

El mercat com a altaveu

Des del barri de Campoamor han conviscut noves veus durant la jornada. Acompanyant l’Agrupació de Paradistes, el col·lectiu ‘Luz Urbana’ ha volgut cantar en suport de la conservació del mercat municipal. Un dels seus integrants ha recordat que “la voluntat popular va votar per la defensa del mercat”. El cantant de rap s’ha sumat a la manifestació, ja que considera que amb la seva veu es converteix en un mediador entre les diferents entitats locals del barri, alhora de “assenyalar les premisses més importants” del quarter, en comptes de “dirigir-se a lluites més llunyanes.

Publicitat
Comentaris
To Top