Ciutat

El carril bici entre Sabadell i Terrassa, previst per al 2023

Un home passeja en bicicleta per l'avinguda de la Concòrdia / ÓSCAR ESPINOSA

L’obra connectarà connectarà la N-150 amb la ronda Oest i el complex central dels Mossos d’Esquadra

Un home passeja en bicicleta per l'avinguda de la Concòrdia / ÓSCAR ESPINOSA

El carril per a bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) i vianants que ha d’unir els termes municipals de Sabadell i Terrassa estarà enllestit a finals del proper any 2023. Així ho preveu el departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, que és qui promou l’actuació, recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). La intensió és rebre finançament dels fons europeus Next Generation.

L’obra connectarà connectarà la carretera de Terrassa (N-150) amb la ronda de Jean Monet i la ronda Oest per la vorera sud, i des de la ronda Oest fins a la seu central dels Mossos d’Esquadra per la vorera nord. Aquesta via enllaçarà amb la ja existent a la ronda de Jean Monet que permet anar de Can Gambús als Merinals. I tanmateix millorarà la mobilitat per accedir a l’Institut Castellarnau, la seu central dels Mossos, la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i MercaVallès. A aquesta part l’Ajuntament de Sabadell hi destina 600.000 euros.

La confinguració del carril serà diferent segons el tram i el tipus de terreny pel que discorre. Així, a la part terrassenca es preveu que entre l’avinguda de Madrid i l’Hospital de Terrassa transcorri de forma adjacent a la carretera de Montcada. La connexió entre l’accés al centre sanitari i el vial intern de la Mancomunitat està prevista a través del nou pont a construir sobre el torrent de la Betzuca que connectarà l’hospital amb aquest vial interior i a partir d’aquí seguirà per ell fins a enllaçar amb el projecte del tram de Sabadell, al límit del terme municipal, a l’alçada del Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra. Entre Terrassa i l’Hospital, es preveu una plataforma independent per a vianants i per a ciclistes o patinets.

Plànol d’actuacions previstes entre Sabadell i Terrassa / CEDIT

Per al secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, “el Departament ha volgut incloure un important paquet d’actuacions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès als fons Next Generation per donar un fort impuls a la mobilitat sostenible i descarbonitzada en aquest territori”.

Mentrestant, a Sabadell continua la construcció del carril bici que ha d’unir la rambla d’Ibèria i la plaça del Mil·lenari amb la població veïna de Sant Quirze del Vallès.

Un carril bici connectarà Sabadell amb Sant Quirze i Terrassa l’estiu vinent

Comentaris
To Top