ESPORTS

Els atletes joves aporten el millor nivell en el Míting Internacional

Prova 1500 metres Míting

Han caigut diversos rècords del Míting i mínimes mundialistes davant un miler d’aficionats a la Pista Coberta de Sabadell

Els 1.500 metres és la prova estrella del programa / Lluís Franco

La Pista Coberta de Catalunya de la nostra ciutat ha recuperat la brillantor de l’elit amb la setena edició del Míting Internacional, davant un miler d’aficionats a les graderies. Ha estat una tarda de rècords en categoria sub-20 i sub-23. De fet, els atletes joves han acaparat el protagonisme amb excel·lents actuacions, en alguns casos per aconseguir mínima pel Mundial de pista coberta de Belgrado.

Els 1.500 metres que tancava la cita era la prova estrella. L’etíop Adehena Kasaye no ha pogut establir una nova plusmarca mundial júnior, però Tedesse Lemi ha assolit rècord del Míting amb els seus 3.35.84. Kevin López ha fet la mínima mundialista i el finalista olímpic Ignacio Fontes, que ja tenia la mínima, ha estat al nivell dels africans en una prova sempre espectacular.

En categoria femenina, victòria per a Emine Hatun (4.17.13) mentre Mireya Arnedillo (Playas Castelló) ha fet rècord sub-20 de pista coberta amb el seu 4,16, insuficient per deixar enrere el mític registre de la sabadellenca Carme Valero (4.11.61, a l’Europeu de Roma de 1974). Precisament, la Carme s’ha encarregat de donar-li el diploma acreditatiu. Els 800 metres femenins han viscut un nou rècord del Míting a càrrec de la keniana Eglay Nalyanya (2.00.66), però la millor alegria ha estat per a Lorena Martín (Playas Castelló) que ha signat la mínima pel Mundial en una gran cursa.

La sabadellenca Carme Valero juntament amb Mireya Arnedillo, rècord d’Espanya júnior / Lluís Franco

La Joventut Atlètica Sabadell hauria pogut tenir una representant a la cita, però l’egarenca Carla Domínguez, actual campiona d’Europa dels 3.000 m, va fitxar aquest gener pel Asics Running i s’ha convertit en una de les grans animadores d’aquesta prova amb el seu 9.16.24, juntament amb Elisa Saura (Valencia Club Atlàntico) amb 9.04.97, nous rècords a les seves respectives categories.

Aleix Pi (5,40 m) i Dídac Salas han destacat a perxa i més fluix ha estat el concurs d’alçada. En canvi, l’atleta eslovena Neja Flipic ha fregat els 14 metres (13,67) en l’espectacular triple salt. En definitiva, ha estat un Míting focalitzat en el mig fons i fons i es troben a faltar proves de velocitat de nivell. El més important és que la Pista Coberta ha tornat a vibrar amb l’atletisme després de molts mesos d’aturada obligada per la pandèmia.

Comentaris
To Top