Ciutat

Torna el Míting Internacional de Catalunya a la Pista Coberta de Sabadell

Pista Coberta Catalunya

Sense el glamur de passades edicions, però amb un elevat nivell d’atletes catalans, estatals i d’àmbit internacional

Imatge de la Pista Coberta en el Trofeu Promoció del passat cap de setmana / CEDIDA (J.A.)

Després del parèntesi per la pandèmia – l’any passat es va disputar a Barcelona -, Sabadell torna a acollir aquest dimarts el Míting Internacional de Catalunya a la Pista Coberta de Catalunya, en la seva setena edició. No tindrà ni la participació de luxe ni el glamur d’edicions anteriors en les quals es van veure rècords del món, com el de l’atleta etíop  Genzebe Dibaba als 2.000 metres, o atletes de gran dimensió internacional, però s’espera un elevat nivell català i estatal, amb representació d’un total de 20 països.

La prova dels 1.500 m preveu unes prestacions espectaculars amb una gran presència estrangera on destaca l’etíop Adehena Kasaye que ve amb la intenció de batre el rècord mundial júnior de l’especialitat. També estaran a la línia de sortida Ignacio Fontes, recent finalista olímpic als Jocs de Tokio i Kevin López, uns dels millors atletes espanyols de la història a la mitja distància.

Els 800 metres prometen molta emoció i qualitat, ja que la disputaran cinc atletes amb marques personals per sota de la barrera d’1:45. Als 3.000 m també s’espera una gran participació internacional i l’actuació de noms com Santiago Catrofe, Pol Oriach i Adam Maijó, entre altres. Cal destacar, d’altra banda, la presència de Dídac Salas en perxa.

En la categoria femenina, cal subratllar la participació de Laura Bueno als 400 metres, prova en la qual ha estat diverses vegades campiona estatal. En triple salt s’espera un concurs de gran qualitat amb la participació de la lituana Diana Zagainova, actual campiona d’Europa Sub23, i la multicampiona d’Espanya Patricia Serrapio. Marina Guerrero disputarà uns interesants 1.500 metres amb gran participació internacional i atletes com Solange Pereira. A la prova dels 3.000 metres trobarem a Carla Gallardo, recent campiona d’Espanya de cros, la jove egarenca Carla Domínguez (exJAS) i Douae Ouboukir. En perxa cal destacar la participació de Mònica Clemente i Clara Fernández.

Es trobarà a faltar, en canvi, l’absència de les primeres espases catalans com Sara Gallego, Bernat Erta, Adel Mechaal o Ester Guerrero. En qualsevol cas, Sabadell reviurà l’emoció i la intensitat de l’atletisme a la Pista Coberta, una instal·lació amb una màgia especial. Aquest passat cap de setmana va acollir el Campionat de Catalunya absolut sub-23 i també el Trofeu Promoció-Memorial Natàlia Amiel que va reunir gairebé 900 espectadors a les graderies. La final, el 26 de febrer, pot ser un gran espectacle sabadellenc.

Publicitat
Comentaris
To Top