Oci i cultura

Adeu a l’antiga Vela de circ, que ja està desmuntada

Les obres de desmuntatge de l’antiga Vela de circ, ubicada al pati de Ca l’Estruch, ja han acabat. El solar es mostra ara mateix buit del tot, amb la rasant plana de la parcela anivellada.

Tanmateix, això no significa que el món del circ desaparegui de l’Estruch. Al contrari: Es tracta de la renovació de l’equipament, donat que l’antiga carpa de circ havia quedat antiqüada. Aquesta va ser una cessió de la Generalitat, l’any 2015. Després d’haver complert la seva tasca durant 6 anys, es dona per amortitzada la seva aportació. I ara se n’instal·larà una de nova.

“Per tenir un gran espai, calia treure el que hi havia”, explica la directora del centre, Mireia Llunell. De fet, les obres de desmuntatge han tingut lloc el mes de desembre. L’antiga Vela, a més a més, ha estat infrautilitzada d’ençà que va esclatar la pandèmia de la Covid. I és que presentava dificultats tècniques per renovar l’aire interior, motiu pel qual es van haver de fer unes adeqüacions a la nova situació. 

Mireia Llunell, al novembre, unes poques setmanes abans que comencés el desmuntatge de la carpa / VICTÒRIA ROVIRA

I cop treta la vella estructura, ara toca instal·lar la nova. Encara està pendent de culminar tot el procés de licitació de compra de la vela i obres d’instal·lació, fet pel qual la regidoria de Cultura encara no pot oferir un calendari tancat. En tot cas, el regidor Carles de la Rosa confirma que espera que el procés es dugui a terme durant enguany i que es pugui estrenar al 2023. Tota manera, dependrà d’un factor exògen com és la velocitat del procés administratiu.   

L’antiga Vela torna ara a mans de la Generalitat, que encara podria subhastar-la o cedir-la a un altre centre cultural. Tota manera, quan la Vla va arribar a sabadell, l’any 2015, ja tenia prou recorregut i vivències. 

En paral·lel, Ca l’Estruch tornarà a tenir una carpa, que és estèticament més romàntica que no pas la construcció d’un nou edifici (a més a més d’infinitament més barat). “Serà molt més potent que fins ara”, sosté el regidor de la Rosa. A més a més, l’actvitat circens no s’aturarà, malgrat la desaparició física de la Vela durant almenys un any sencer. I és que Ca L’Estruch reubicarà les funcions al teatre interior del centre, així com també podria derivar espectacles al Teatre Principal (on, per exemple hi va anar la potentíssima Compañia Nacional de Teatro). 

Altres esdeveniments es faran a l’exterior, a profitant la bonança de la primavera. Com ara els actes de celebració del Dia Mundial del Circ, el 9 d’abril , que tindran lloc al mateix solar buit on abans s’hi alçava la carpa. A més a més, el 3 de juny arriba Los Galindos, per presentar Mort de Riure. Serà a les 20 h, al pati de Ca l’Estruch.

Renoven la Vela de l’Estruch per fer-hi millores escèniques i tècniques

Comentaris
To Top