Vallès

Humana recull més de 850 tones de roba utilitzada en l’any 2021 a la comarca

La fundació recupera 3,4 milions d‘articles de roba / CEDIDA

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 858 tones de tèxtil usat (roba, calçat, complements i tèxtil de llar) en l’any 2021 al Vallès Occidental. En total, la fundació ha recuperat 3,4 milions de peces de roba que seran reutilitzades o reciclades. El 50% d’aquestes peces, dipositades en els contenidors d’Humana situats a la via pública, es poden reutilitzar i, més del 35%, reciclar.

5.000 tones de CO2

Les més de 858 tones recollides l’any passat a la comarca han evitat 5.236 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: és la creació d’ocupació verda. Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. “Estem agraïts per les donacions de la ciutadania, tot i que queda camí per recórrer”, afirma Àgata Soler-roig, responsable de l‘àrea de Recollida d’Humana a Catalunya.

Dit això, el 40% de la roba que tenim als armaris no s’utilitza en tot un any. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) calcula que es generen anualment 166.000 tones de residu tèxtil a Catalunya. Cada ciutadà en llença aproximadament 20 quilograms de mitjana.

Comentaris
To Top