Publicitat
Ciutat

La nova xarxa de camins ja s’intueix al parc del Nord

Les obres que s’estan fent al parc del Nord ja permeten intuir com serà la xarxa de camins que configurarà aquest espai un cop estigui enllestit. Es tracta d’una inversió de pràcticament 2,1 milions d’euros subvencionada al 50% per fons europeus EDUSI que servirà per completar la urbanització d’aquest espai, en desenvolupament els darrers anys, també amb l’anterior govern quadripartit, i amb l’arribada dels FGC com a màxim exponent. La urbanització del parc acabarà a finals d’any previsiblement, i després passaran diversos mesos fins que s’acabin de plantar 570 arbres nous.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat els treballs aquest dijous i ha assegurat que “s’està fent realitat un projecte llargament reivindicat i que s’ha treballat conjuntament amb els veïns i veïnes”. Així, ha agrait la col·laboració de la Comissió del Parc del Nord per aconseguir que aquesta millora per a la ciutat sigui possible. Membres de la comissió, integrada per la FAVS i entitats veïnals del districte 3 han assistit a la visita.

Farrés, a l'esquerra, en un moment de la visita / LLUÍS FRANCO

Farrés, a l’esquerra, en un moment de la visita / LLUÍS FRANCO

Durant el segon semestre d’enguany es preveu acabar la urbanització del parc, que tindrà nous espais de passeig i estada, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos. L’objectiu és recuperar el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà per guanyar en biodiversitat, amb una zona verda especialment permeable que permeti que l’aigua s’infiltri a la terra de manera natural, amb molt poca superfície pavimentada.

En els primers mesos d'obres al parc del Nord s'han perfilat els camins / LLUÍS FRANCO

En els primers mesos d’obres al parc del Nord s’han perfilat els camins / LLUÍS FRANCO

Els treballs van començar l’octubre passat i fins ara s’ha perfilat la nova topografia del parc, la xarxa de camins i la d’instal·lacions. S’han fet i s’estan fent moviments de terres, xarxes de drenatge i basses de laminació, execució de les caixes dels camins principals i secundaris, l’esplanada de la zona de gossos i de les grans àrees de jocs infantils i de pilota i la preparació de les terres necessàries pels murs de terra compactada, originals de la zona del torrent.

Un cop superada aquesta fase quedarà formigonar els camins, instal·lar la il·luminació, el mobiliari, els jocs infantils i esportius i plantar tots els abres, ja que es preveu que n’hi hagi 570 de nous. La plantació es farà durant els mesos més adients per a cada espècie.

El parc del Nord, per sobre del pavelló / LLUÍS FRANCO

Obres al parc del Nord, aquest 10 de febrer / LLUÍS FRANCO

Obres al parc del Nord, aquest 10 de febrer / LLUÍS FRANCO

Publicitat
Comentaris
To Top