Ciutat

Les al·legacions dels veïns a l’Artèxtil: preservar el patrimoni i aparcament

/ Lluís Franco

Conservar la porta d’accés al pati de l’Artèxtil, preservar les llambordes i que s’habiliti una zona verda perquè els residents de Covadonga hi puguin aparcar. Aquestes són les principals al·legacions que ha presentat el veïnat al projecte executiu per a la construcció de la plaça a l’antic pati de la fàbrica, que també preveu remodelar de la cruïlla del carrer de Vidal i Quevedo. Aquest divendres 11, de fet, finalitzava el termini per presentar propostes per modificar el projecte.

“Ens preocupa especialment el manteniment del nostre patrimoni”, apunta José Fernández, president de l’Associació de veïns de Covadonga. En aquest sentit, una de les demandes és la de preservar la porta d’accés, com a element testimonial del passat de la fàbrica i mantenir l’empedrat intacte. “Aquestes llambordes són característiques del passat industrial de Sabadell”, diu Fernández. 

L’arquitecte urbanista Manel Larrosa també ha reclamat que el pati mantingui el seu paviment de llambordes, els murs i les reixes. “Són compatibles amb elements com un aparcament de bicicletes, algun banc, vegetació… Cal fer-ho com de forma respectuosa”, apunta assenyalant el valor patrimonial de l’Artèxtil.

Transformació dels entorns

El projecte no només preveu actuar al pati de l’Artèxtil, també vol remodelar els entorns. Es proposa reduir un carril de carretera del tram de la Gran Via per guanyar més vorera per als vianants i també ampliar el carrer de Quevedo i plantar-hi arbrat. Més espai per als vianants, menys per al vehicle privat. Si bé els residents de la zona han aplaudit la pacificació d’aquest tram, reclamen una alternativa a l’aparcament que s’hi perd. “El barri és l’aparcament del Centre”, apunta una veïna del carrer de Covadonga, Sílvia Robles.

L’entitat veïnal destaca que durant el dia hi ha manca de places d’aparcament i alerta que, amb el creixement del barri –la nova escola d’infermeria i les noves promocions de pisos–, el problema anirà in crescendo. En aquest sentit, han tornat a reclamar una zona verda d’aparcament reservada als residents del barri. “És urgent aquesta reserva de places”, assevera Fernández.

El projecte, doncs, no és definitiu: un cop recollides les al·legacions, el nou document podrà incorporar les modificacions que s’acordin.

Comentaris
To Top