Publicitat
EL PERSONATGE

Joan Francesc Latorre: L’home que té totes les peces per fer bricolatge

Des de petit, a casa de Joan Francesc Latorre (Joanfra) s’ha respirat el món del bricolatge i la ferreteria. De família del barri de l’Avinguda-Eixample, el seu avi va fundar un taller de reparació de petits electrodomèstics, el seu sogre va ampliar el negoci amb reparacions de la llar i, finalment, el Joan Francesc ha fet un pas més amb la línia de negoci de la ferreteria i és el propietari de La Botiga del Manetes, a l’avinguda de Barberà, 88. Com a molts dels seus clients, sobre aquest món explica que “a mi m’agrada tot i també faig coses a casa”. I és això, aquest coneixement de l’ofici, perquè és al que sempre s’ha dedicat, el que l’ha portat a guanyar-se la confiança de la clientela, sigui dels més assidus i dels més espontanis. “L’avantatge que tenim és que coneixem el tema, saber fer les coses, i així és més fàcil vendre el que necessita el client”, explica. Ara té 39 anys i des dels 18 es dedica al mateix sector.

Joan Francesc Latorre / LLUÍS FRANCO

Joan Francesc Latorre / LLUÍS FRANCO

Una de les coses que reivindica aquesta ferreteria és la sostenibilitat, i Joan Francesc Latorre remarca que “no canviem sinó que reparem”. Primer intenta donar una segona vida a tots els productes, i si no es pot perquè estan malmesos o no hi ha recanvis, se’n busquen de nous. Latorre ara està centrat a fer un rentat de cara a la pàgina web, que en té i funciona, però li vol donar una empenta. Creu, de totes maneres, que el seu valor és la presencialitat i el contacte humà, perquè “un vídeo no ho és tot”, apunta.

Davant la quantitat de consells i materials de bricolatge i ferreteria que es poden trobar a la xarxa, el sabadellenc insisteix que “hi has de saber buscar”, perquè una cosa és el que es veu i l’altra dur-la a la pràctica, i aquí és on es juguen les garrofes. I ell gaudeix podent atendre tant clients que van a la seva botiga a buscar coses concretes i sabent què volen com aquells que li demanen consell. L’assessorament d’un professional, com és el seu cas, serveix per treballar de la millor manera possible, sigui fent-ho ell per encàrrec o el mateix client per interès propi.

Latorre, a la ferreteria de l'Eixample / LLUÍS FRANCO

Latorre, a la ferreteria de l’Eixample / LLUÍS FRANCO

Durant els mesos més durs de la pandèmia, sobretot el 2020, Joan Francesc Latorre va notar un augment del nombre de clients, que tancats a casa o amb menys possibilitats de sortir es van posar a fer coses a la llar. I ara la situació “es torna a estabilitzar, però potser hi ha algun client que has guanyat”.

Publicitat
Comentaris
To Top