Diners

‘Start-ups’ de Sabadell es connecten al Mobile World Congress

Quatre empreses emergents de la ciutat exposaran les seves invencions a l’esdeveniment multitudinari

Imatge de la fira del Mobile World Congress / CEDIDA

El germà petit del Mobile World Congress (MWC), el Four Years From Now (4YFN), celebrarà la seva vuitena edició –la segona dins l’espai del MWC– del 28 de febrer al 3 de març. El certamen, considerat l’esdeveniment per a empreses emergents més important del món, convertirà Barcelona en un punt de trobada per a start-ups, inversors i institucions.

De fet, comptarà amb la participació d’uns 300 ponents i més de 500 start-ups de tot el món, de les quals més de 200 presentaran la seva idea de negoci per obtenir finançament dels principals fons. Enguany, fins a set empreses emergents del Vallès Occidental hi seran presents, tot i que encara se n’hi podria afegir alguna més.

De Sabadell en són quatre: Qida, dedicada a l’atenció domiciliària integral; Columat, que ha creat un servei de recollida de la compra mitjançant armariets intel·ligents; Proppos, que ha desenvolupat caixes per agilitzar el pagament a restaurants self-service, i Hashing DNA, dedicada a la certificació digital de qualsevol fitxer o contingut web amb tecnologia blockchain.

De la resta de la comarca en són tres: Advanced Air Mobility (Sant Quirze), Vottun (Sant Cugat) i MyPlay (Sant Cugat). Aquestes set empreses emergents vallesanes exposaran els seus ginys tecnològics en cerca d’inversors i possibles col·laboracions estratègiques amb altres start-ups.

5 innovacions del Mobile World Congress amb ADN del Vallès

Unicorns

Així mateix, per a totes elles participar en el 4YFN suposa una gran satisfacció, però a la vegada també un repte. Compartiran espais amb algunes de les start-ups més importants del món, moltes d’elles ja considerades unicorns (empreses emergents que els inversors estimen que tenen un valor de 1.000 milions d’euros sense tenir presència en borsa).

Enguany, el 4YFN se centrarà en quatre temes clau: l’humanisme tecnològic, les últimes tendències en cultura i entreteniment, la implantació i execució de programes empresarials i la figura dels fundadors, que compartiran idees i consells. D’altra banda, entre els ponents més destacats de l’esdeveniment hi ha el cofundador de Glovo, Sasha Michaud, i el conseller delegat de Meetup, David Siegel.

Dit això, tal com indica el nou informe d’Acció, Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2021, el volum d’empreses emergents que en formen part ha incrementat un 75% respecte al 2016, facturen 1.710 milions d’euros i ja donen feina a 19.300 treballadors. Les start-ups catalanes es concentren en l’àmbit de la salut (16%), els serveis empresarials (13%) i en les TIC (7%), entre d’altres.

Empreses emergents de Sabadell

Columat

La start-up Columat presentarà el seu servei de recollida de la compra mitjançant taquilles intel·ligents al 4YFN. L’empresa emergent, que estarà en un dels estands de l’entitat Barcelona Activa, pretén donar a conèixer la seva principal línia de negoci, que permet a les persones obtenir les seves compres durant les 24 hores i els set dies de la setmana. A més, el giny també redueix l’impacte ambiental. La intenció de Columat és aprofitar el seu pas pel 4YFN per tancar una ronda de finançament que permeti a la start-up augmentar el nombre de treballadors. “Columat ha crescut molt el 2021. Tenim 42 punts de recollida repartits per l’Estat i Andorra. Ara, però, busquem inversors per tenir més personal.

El 4YFN és una bona oportunitat per aconseguir-ho”, explica la cofundadora i directora d’operacions de Columat, Georgina Coll, que és sabadellenca. La companyia, que és el primer cop que assistirà al congrés mundial de start-ups, també aprofitarà l’estada a la fira per establir aliances estratègiques amb empreses. “Volem tenir presents noves estratègies de negoci i possibles acords amb altres start-ups”, exposa Coll.

Els fundadors de Columat, Georgina Coll i Albert Bladas / CEDIDA

Proppos

Proppos té previst mostrar les seves caixes intel·ligents que, amb una càmera, intel·ligència artificial i un programari, identifiquen el menjar d’una safata i fan el compte de forma automàtica. L’objectiu d’aquest artefacte és evitar les cues i agilitzar el pagament als restaurants self-service. Dit això, el propòsit de la start-up és guanyar visibilitat entre els seus clients i inversors potencials.

“És el tercer any que anem al 4YFN i sempre que hi hem anat han sorgit noves oportunitats de negoci. Hi hem d’anar amb la ment oberta i segur que sorgeixen noves possibilitats”, indica el cofundador i CEO de l’empresa, Nil Salomó, que és sabadellenc. Així mateix, com Columat, Proppos també serà present en un dels estands de Barcelona Activa. “La fira 4YFN et dona un bon bagatge i et posiciona dins de l’ecosistema start-up”, afegeix Salomó.

Nil Salomó i Pau Vaquero, en un dels menjadors / CEDIDA

Qida

Per la seva banda, la start-up sabadellenca Qida exposarà el seu innovador model d’atenció domiciliària, que ja és present a Catalunya, el País Basc i la Comunitat de Madrid. L’empresa emergent es dedica, doncs, a millorar la qualitat de vida i l’atenció a pacients crònics o dependents a la llar. Els dirigents de Qida, que estarà en els estands de BStartup —programa del Banc Sabadell—, presentaran l’estat de la companyia i exposaran els seus reptes de futur, que es basen a fer créixer la companyia.

“Estarem dos dies a la fira 4YFN. La intenció és captar possibles nous clients. Qida té ara 110 treballadors i atén més de 3.000 famílies. Així i tot, volem tenir a curt termini 500 empleats i atendre 20.000 famílies. Són objectius realistes que podem assolir”, apunta el fundador i conseller delegat de la companyia, Oriol Fuertes.

Equip de Qida / CEDIDA

Hashing DNA

La start-up sabadellenca Hashing DNA també exposarà la seva línia de negoci a la fira 4YFN. L’empresa es dedica a la certificació digital de qualsevol fitxer o contingut web amb tecnologia blockchain, i és per això que mostrarà les particularitats del seu aplicatiu als clients potencials. De fet, Hashing DNA ja ha tancat reunions amb clients abans que comenci el congrés de start-ups. “El nostre objectiu és tancar vendes internacionals. Hem d’aprofitar que estem al 4YFN per donar-nos a conèixer mundialment.

També volem tancar col·laboracions amb empreses que es dediquin al mateix àmbit que nosaltres”, assenyala el fundador i CEO de Hashing DNA, Edgar Jordà. La start-up, que es va crear l’any 2018 gràcies a l’acceleradora de projectes de Sabadell Infinitum Projects, estarà en un dels estands de la Generalitat.

El fundador i CEO de Hashing DNA, Edgar Jordà / CEDIDA

‘Start-ups’ del Vallès

Advanced Air Mobility

La start-up Advanced Air Mobility, amb seu a Sant Quirze, presenta al 4YFN la seva principal innovació: una nova generació d’aeronaus lleugeres que són d’alt rendiment, autònomes i respectuoses amb el medi ambient. L’empresa va ser seleccionada el 2020 per Acció per formar part del seu programa de suport per a empreses tecnològiques.

Vottun

Des de Sant Cugat, Vottun exposarà a la fira les seves solucions empresarials de blockchain. L’empresa ha desenvolupat una plataforma capaç de connectar-se amb tota mena d’aplicacions i infraestructures de les companyies. L’objectiu de l’aplicació és que pugui ser usada per qualsevol persona encara que no tingui coneixements de programació.

MyPlay

MyPlay, també des de Sant Cugat, donarà a conèixer un algorisme d’intel·ligència artificial que reconeix amb precisió la posició dels jugadors en una pista de bàsquet. Gràcies a l’algorisme i a un sensor amb resolució d’alta qualitat, Myplay ofereix un vídeo que s’amplia automàticament per seguir l’acció del joc creant una experiència visual similar a la de la televisió.

FAQs

Quan se celebrarà el congrés?

Tant la fira de start-ups 4YFN com el Mobile World Congress (MWC) tindran lloc del 28 de febrer al 3 de març. És a dir, durant quatre dies la Fira Gran Via s’omplirà d’expositors, ponents i d’inversors d’arreu del món.

Quina inversió es preveu per a les ‘start-ups’?

L’organització preveu més de 4.000 milions d’euros d’inversió potencial en aquest àmbit. En total, la fira 4YFN comptarà amb 300 ponents i més de 500 empreses de creació recent, algunes d’elles, internacionals. Abans de l’arribada de la pandèmia, el 4YFN es duia a terme a Montjuïc.

Quant costa assistir a la fira?

El preu de les entrades per entrar al 4YFN va en funció del grau d’accés. En el cas de les entrades presencials, el paquet bàsic costa 768,9 euros; el paquet mitjà són 1.756,7 euros; el paquet alt té un preu de 2.415,6 euros, i el paquet exclusiu costa 4.614,5 euros.

Es poden aconseguir entrades virtuals?

Sí. El paquet bàsic costa 438,8 euros i l’alt té un preu de 768,9 euros. La principal diferència entre tots dos és el grau de connectivitat que permet cadascun. Les conferències i les xerrades obertes les podran seguir tots dos, però l’entrada més cara permet accés a un aplicatiu desenvolupat pel MWC que filtra els contactes que més s’ajusten a les necessitats i preferències de l’usuari.

Quins seran els ponents?

El 4YFN tindrà uns 300 ponents al llarg dels quatre dies. Entre els més destacats hi haurà el cofundador de Glovo, Sasha Michaud, i el conseller delegat de Meetup, David Siegel.

Comentaris
To Top