Diners

La sabadellenca Mein vol expandir el negoci de cal·listènia a Europa

Mein parc de cal·listènia
Els parcs d’entrenament al carrer consisteixen en un grup de barres i columnes amb els quals es poden fer diferents exercicis / CEDIDA

L’empresa sabadellenca Mein té previst vendre els seus gimnasos per entrenar-se al carrer a diversos països europeus. De moment, la companyia, fundada l’any 1963, en té 27 repartits per l’Estat —dos d’ells a Sabadell— un a Cap Verd (Àfrica) i un altre a Portugal. La cal·listènia, un sistema d’exercicis físics amb el propi pes corporal, es troba en ple creixement i és per això que Mein pretén agafar embranzida dins del sector al continent europeu en els pròxims anys. “Cada vegada hi ha més persones que utilitzen els parcs d’entrenament al carrer. Hem d’aprofitar aquest auge”, explica el sabadellenc Eliseu Sellés, qui és el gerent de l’empresa i la dirigeix juntament amb el seu fill (qui té el mateix nom).

Fins aquell moment, Mein fabricava només parcs infantils, mobiliari urbà i material esportiu. Encara es poden trobar elements fabricats per l’empresa sabadellenca a qualsevol municipi d’Espanya. Tanmateix, l’entrada d’Espanya a la Unió Europea va provocar l’entrada de competència més enllà de les fronteres, tot i que els veritables problemes van arribar amb la crisi econòmica del 2008. Quan el govern estatal va prohibir endeutar-se als ajuntaments, la facturació de Mein va caure un 90%. Ara, la companyia encara inverteix en aquests sectors, però la seva aposta a llarg termini se centra en els parcs de cal·listènia.

Mein reorienta el seu negoci fabricant parcs d’entrenament al carrer

Dit això, l’arribada de la pandèmia va capgirar els plans de l’empresa, que just començava a vendre parcs de street workout. Així i tot, a mesura que avançaven els mesos es va girar la truita i Mein va aconseguir fer-se un lloc en el sector. “Els primers mesos van ser complicats. No obstant això, des del 2021 que els entrenaments a l’aire lliure estan creixent i, en conseqüència, també els entrenaments a parcs de cal·listènia. És més difícil contagiar-se de Covid a l’exterior i per això trobem aquesta nova dinàmica”, afirma Eliseu Sellés fill.

Un cost de 10.000 euros

Així mateix, els parcs de cal·listènia de Mein tenen un preu d’entre 10.000 i 15.000 euros, en funció de la seva grandària i els elements que el formen. Habitualment, són els ajuntaments dels municipis qui es fan càrrec del seu cost per tal que la ciutadania pugui fer-ne un ús gratuït. Tanmateix, Mein també ha venut parcs de cal·listènia a gimnasos privats o càmpings. “Nosaltres fem tota l’obra, que no és senzilla. A banda del cost dels materials, també hi ha el cost de recondicionar tot l’espai on anirà el parc”, remarca Eliseu Sellés fill.

El públic objectiu a qui s’adrecen els parcs de cal·listènia és als joves d’entre 15 a 30 anys, tot i que, en realitat, poden utilitzar-los persones de totes les edats. “Tot i que solen haver-hi més nois als nostres parcs, cada cop trobem més noies i això és molt bona notícia. Aviat hi haurà una total paritat”, descriu Sellés pare.

Comentaris
To Top