Diners

Mein reorienta el seu negoci fabricant parcs d’entrenament al carrer

Eliseu Sellés, pare i fill, al gimnàs situat al Parc Catalunya / ÓSCAR ESPINOSA

L’empresa Mein de Sabadellha reorientat el seu negoci fabricant gimnasos per entrenar-se al carrer, el que es coneix com a street workout. D’aquesta manera, la companyia dirigida per Eliseu Sellés i el seu fill vol innovar en un sector en ple creixement. Si més no, ja han instal·lat un parc d’street workout al Parc Catalunya.

Per arribar fins aquí, Mein ha hagut de superar moltes adversitats. L’empresa es va fundar l’any 1961 com a Mecanización Industrial Sabadell SA. Tenien tres línies de fabricació: mobiliari urbà, com papereres i bancs; parcs infantils; i material esportiu per a escoles, com cistelles de bàsquet, porteries d’handbol i les columnes amb la xarxa de voleibol. Era la segona companyia del sector a Espanya. Fins a l’any 1985, Mein pràcticament tenia gairebé tot el mercat que hi havia a l’Estat. Fabricava el material en una gran nau que tenien a la carretera de Barcelona, i tenien les oficines centrals al carrer Bernat Metge.

L’entrada a la Unió Europea va provocar l’entrada de competència més enllà de les fronteres. El mercat va créixer en quantitat, però també en qualitat. A més, la despesa pública en aquests parcs infantils, mobiliari urbà i material esportiu es va multiplicar. Encara es poden trobar elements fabricats per l’empresa sabadellenca a qualsevol municipi d’Espanya.

Els problemes van arribar amb la crisi econòmica del 2008. Quan el govern estatal va prohibir endeutar-se als ajuntaments, la facturació de Mein va caure un 90%. “La davallada de vendes va ser tan brutal que ens vam fer replantejar l’empresa”, explica el gerent,

Eliseu Sellés. Per aquest motiu, l’empresa sabadellenca es va veure abocada l’any 2012 a fer una reestructuració de personal, que va afectar una trentena de persones. Des d’aleshores i amb una mínima estructura, ha mantingut la marca servint recanvis, fabricant alguns jocs i distribuint material d’una empresa belga.

Innovar per créixer

El sector dels parcs infantils té una sobreoferta. Els productors asiàtics s’han sumat a un mercat saturat. Per això, de la mà de la nova generació, Eliseu Sellés fill, Mein ha fet una aposta per la innovació. Amb el know-how que tenen de la seva trajectòria amb les columnes i les barres d’acer i alumini, es dedicaran a fabricar parcs d’street workout. “És un concepte que té més marge de creixement en els pròxims anys”, assenyala Sellés pare, que està convençut que aquest tipus d’entrenament, que ja està present en les grans ciutats, arribarà a altres municipis. Malgrat els moments difícils, conserven el prestigi com a marca i referència. Això els ajudarà.

Prova pilot al Parc Catalunya

Dins del Parc Catalunya, just a la plaça d’Ernest Lluch, l’Ajuntament de Sabadell ha instal·lat un parc d’entrenaments al carrer, fabricat per Mein. Es tracta d’una prova pilot. “A partir d’aquest primer podrem evolucionar el concepte per veure quins problemes pot tenir”, destaca el gerent de l’empresa sabadellenca, Eliseu Sellés. S’ha utilitzat acer galvanitzat, peces d’alumini i, com a novetat, hi ha barres plastificades que donaran més prestacions que les que hi ha al mercat. El parc, que s’inaugurarà d’aquí a uns dos mesos, consisteix en un grup de barres i columnes amb els quals es poden fer diferents exercicis, com dominades, salts o paral·leles. També hi ha una banca per exercitar els abdominals. Aquestes instal·lacions tindran un cartell explicatiu on s’inclourà un circuit per fer els exercicis. Aquest parc es basa en la cal·listènia, és a dir, l’entrenament amb el teu propi cos.

Comentaris
To Top