Ciutat

Ajudar Tanzània, l’objectiu de Mans Unides Sabadell

El projecte tindrà una durada de dos anys / cedida

El cap de setmana passat, Mans Unides va donar el tret de sortida a la campanya La nostra indiferència els condemna a l’oblit, per fer front a la fam al món. En l’actualitat, segons xifres de la FAO, s’estima que amb la pandèmia de la Covid-19 s’ha passat dels 800 als 811 milions de persones que passen fam en el món.

Paral·lelament, aquí a la ciutat, la comarcal de Mans Unides Sabadell ha anunciat el projecte Empoderament econòmic i social de dones responsables de família de Kibamba – Tanzània, Àfrica, que durà a terme en el marc d’aquesta campanya: “Quan ens van presentar aquest projecte, ens va agradar: moltes dones, fam, nens i nens. No ho resoldrem, però hi posarem el nostre gra de sorra”, explica Concepció Cabanes, responsable de MMUU Sabadell, des de l’any 2019.

El projecte, que tindrà una durada de dos anys, es desenvoluparà a la població de Kibamba, un dels suburbis de la ciutat costanera de Dar es-Salam, on hi ha un elevat índex de pobresa absoluta i alta mortalitat infantil, segons detalla Cabanes, en assegurar que “hi ha barris on la gent només pot menjar un cop al dia. L’aigua potable és insuficient i les condicions d’insalubritat provoquen malalties infeccioses”.

Sobre el paper, la dona a Tanzània té els mateixos drets que l’home, però la realitat és tot al contrari, i moltes d’elles, víctimes de la violència de gènere, es dediquen a la prostitució i a la fabricació i comercialització de licors. Amb el projecte de Mans Unides Sabadell, qui hi aportarà 50.969 euros, s’impartiran cursos de formació, creació i manteniment de petits negocis, cria domèstica d’aus de corral i agricultura sostenible, a un total de 155 dones, prèviament seleccionades en funció de la seva predisposició per aprendre i optar a un futur millor: “Beneficiarà 1.000 persones, 650 de les quals a dones, i indirectament 2.000”, afegeix Cabanes.

El projecte sabadellenc contribueix a la igualtat de gènere i al treball decent i creixement econòmic, emmarcat en el programa mundial Agenda 2030 –format per disset objectius–, encarregat de vetllar per combatre les desigualtats a dins dels països i entre ells.

Comentaris
To Top