Publicitat
Vallès

Arrenca el judici contra l’home acusat d’atropellar mortalment un amic en una discoteca a Cerdanyola

L’acusat conduïa un cotxe sense haver obtingut mai el carnet i va colpejar la víctima en dues ocasions

L'agressor, Adrián Hamud, a judici / ACN

L’Audiència de Barcelona acull des d’aquest dijous el judici contra un home acusat d’atropellar mortalment un amic seu en la sortida d’una discoteca a Cerdanyola del Vallès el juliol de 2020. Mentre que la defensa en demana l’absolució perquè, entre d’altres, l’acusat estava begut i sota els efectes de les drogues en el moment dels fets, l’acusació particular demana fins a 30 anys de presó pels delictes d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, conducció temerària i haver conduït sense haver obtingut mai el carnet de conduir.

Tot i que estava previst que l’acusat declarés aquest mateix dijous, el jutge ha acceptat la petició de la defensa de posposar aquesta declaració fins el darrer dia del judici.

Els fets van passar la matinada del 12 de juliol de 2020, quan la víctima, Ángel Martínez, i l’agressor, Adrián Hamud, havien sortit de festa a la discoteca Gabana Club, situada al polígon Polisur de Cerdanyola del Vallès. Tots dos, que serien amics d’infància, van tenir una baralla, segons el relat de la defensa.

Pels volts de les 4.00 h, tots dos van separar-se després de la baralla per haver fumat d’una pipa sense permís, i la víctima tornava a casa en companyia del seu germà petit i dos amics més. Vint minuts més tard, l’agressor va pujar en companyia d’un amic al seu cotxe, que no disposava de l’assegurança corresponent, i es va adreçar on era la víctima i els seus acompanyants, de manera sigil·losa i amb els llums apagats.

Acte seguit, es va enfilar a la vorera i va prémer l’accelerador, enduent.se per davant la víctima, a uns 56 km/h i provocant-li ferides de gravetat. A continuació, va donar la volta i va tornar a atropellar l’home, aquest cop a uns 66 km/h i elevant-lo uns tres metres i fent-lo caure picant de cap conra el terra, ferint-lo de manera irreversible i deixant-lo sagnant pel cap i immòbil. L’home moriria hores més tard a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, a les 10.50 h.

El fiscal destaca en el seu escrit que l’acusat va actuar “amb les seves facultats cognitives i volitives lleument afectades com a conseqüència del trastorn de personalitat compatible amb un trastorn antisocial a nivell clínic que patia”. A més, hi suma el “previ consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents”. És per aquest motiu que demana una pena de 18 anys de presó i a compensar econòmicament les persones que depenien de la víctima.

Per la seva banda, l’acusació demana una pena de 30 anys de presó, 25 pel delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, 5 anys i una multa de 24 mesos per conducció temerària i 6 mesos més per conduir sense haver obtingut mai el carnet. La defensa al·lega precisament que l’home va actuar sota els efectes de l’alcohol i en cànnabis, i que ràpidament va mostrar penediment davant del seu company al cotxe i de la seva parella sentimental, i que no hi havia un “motiu racional” per voler acabar amb la vida del seu amic, motiu pel qual en demana l’absolució.

En la sessió d’aquest dijous s’han escollit els onze membres del jurat i els lletrats han fet una primera exposició adreçant-se al jurat.

Publicitat
Comentaris
To Top