Publicitat
ESPORTS

Homenatge a Joan Murtró, nova gespa i atractiu derbi Mercantil-Sabadell B

Juvenil A Preferent Mercantil

El club mercantilista ha sol·licitat a l’Ajuntament que les instal·lacions d’Arraona-Merinals s’anomenin Joan Murtó i Martí

L'equip juvenil del Mercantil, amb el seu tècnic Marc Xala, frega l'ascens a Lliga Nacional / LLUÍS FRANCO

El Club Esportiu Mercantil viurà aquest diumenge, a partir de les 11 hores, una jornada molt especial amb el reconeixement pòstum al seu president d’Honor, Joan Murtró, en una jornada en la qual s’inaugurarà la nova gespa artiticial abans del derbi juvenil contra el Sabadell B.

L’homenatge estava previst des de fa temps, però la seva mort, fa unes setmanes, va impulsar la sol·licitud oficial del Club Esportiu Mercantil a l’Ajuntament de Sabadell perquè les instal·lacions d’Arraona-Merinals afegeixen el nom del mític Joan Murtró i Martí en memòria del president d’Honor i entrenador de moltes generacions de futbolistes sabadellencs. Aquest diumenge es dedicarà una placa commemorativa a Joan Murtró aprofitant l’acte d’inauguració oficial de la nova gespa del camp, amb la presència de l’alcaldessa, Marta Farrés.

Gran temporada del juvenil
L’emotiva jornada posarà la cirereta amb l’àmbit més esportiu: un derbi Mercantil-Sabadell (B) de categoria juvenil Preferent. L’ocasió serveix per posar en relleu la sensacional temporada del juvenil A mercantilista. És el líder incontestable del seu grup amb 16 victòries i només una derrota. El seu avantatge amb el segon classificat, el Sant Cugat, és de 13 punts i encara té un partit pendent. Ha marcat 59 gols i només n’ha rebut 9. Una situació idíl·lica i gairebé només queda per saber quina jornada celebrarà el títol i el retorn a Lliga Nacional.

Al capdavant de la nau es troba un entrenador de la casa: Marc Xala, de només 24 anys, i amb una trajectòria de jugador i tècnic al Mercantil. Va arribar al juvenil després d’excel·lents campanyes amb l’infantil – ascens a Divisió d’Honor- i el cadet. Aquest sentiment de pertinença que ell coneix molt bé “és ara un factor clau en aquest juvenil. El gruix del grup són jugadors fets aquí i les incorporacions tenen gairebé tots un passat al club. Ho senten amb el cor i això es nota al camp. Ha sigut l’essència tradicional del Mercantil i havíem de recuperar-la després d’uns anys complicats”.

Reconeix que l’actual trajectòria era impensable a l’inici. “Teníem clar que l’objectiu era pujar perquè el Mercantil ha de militar a Lliga Nacional com a mínim. Hem convertit aquesta pressió en un aspecte positiu. L’equip és molt solidari i té una gran solidesa. Ho estem fent molt bé, però encara no som campions”, recorda. El partit contra el Sabadell B serà una bona prova de foc. “Al seu camp ens va costar molt guanyar (0-1) i un derbi sempre és especial. Serà l’últim per a molts jugadors per qüestió d’edat i això significa una motivació afegida. Tots els rivals surten amb ganes de guanyar al líder”. Segur que el Joan gaudiria moltíssim amb un derbi com aquest.

Publicitat
Comentaris
To Top