Oci i cultura

Enderrocat el mural de Tintín

Els operaris han tirat a terra aquest matí l’icònic mural

El mur, aquest matí / LLUÍS CLOTET

L’icònic mural de Tintín davant la llibreria Tècnica ha estat enderrocat aquest matí. Les obres per la construcció de 32 nous habitatges, en el solar del que havia estat la casa familiar dels Colomer, han prosseguit i han acabat de tirar a terra el tros de mur on estava pintat el grafit de Tintín.

Casualment, l’enderroc es produeix en la mateixa setmana en la que s’havia especulat amb un possible nou mural de Tintín a una altra ubicació de Sabadell. I és que l’associació de tintinaires Molinsab s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per acordar un nou emplaçament on fer una rèplica d’aquest mural.

A més a més, aquests darrers dies s’havia sobreentès que l’empresa constructora incorporava el mural a la tanca perimetral d’obra, de forma que aguantaria uns mesos més. No ha estat així.

Diferents passejants s’estan aturant davant el solar buit i fins i tot n’hi ha que estan fent fotos, informa Aleix Mata Paris.

Estat de les obres, aquest matí / LLUÍS CLOTET

I és que l’objectiu és fer una rèplica del mural en un altre emplaçament. “Ens agradaria que tingués continuïtat”, explica el tintinaire Víctor Colomer. “Potser també es podria aprofitar en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2024”, afegeix.

Lluís Matas, portaveu de Junts per Sabadell i responsable polític del programa de Projecció i Turisme, confirma que se li està buscant un nou emplaçament i que la proposta compta amb el suport municipal. “No només aporta valor a la ciutat, sinó que pot actuar com a tracció de turisme”. Matas, de fet, ja s’ha desplaçat al carrer Sant Llorenç i ha comprovat in situ, aquest matí, la destrucció del mural.

Compte enrere per al Tintín, que busca nova paret

Comentaris
To Top