Oci i cultura

Cabaret literari en la ‘rentrée’ de la Cava Urpí

Part de l'elenc d'Il·lús Teatre / DS

La CavaUrpí arrenca temporada aquest cap de setmana. I ho farà amb una doble proposta, d’accent vallesà. La companya Il·lús Teatre i el músic Roger Padrós. 

Els primers faràn aquest divendres 25 de febrer dos nous passis (19 h i 21.30 h) del seu espectacle No sigueu materialistes. Dirigida per Jordi Fité, és una obra coproduïda amb UiU Promotors que ha estat descrita com un cabaret literari. I és que combina tot tipus de gèneres, com esquetxos, monòlegs, escenes, poemes, música, cançons… L’objectiu és provocar una barreja de sensacions que van des de la reflexió fins a l’humor, passant per la crítica o bé pel pur gaudiment de la bellesa. Darrera d’aquest format hi ha una reflexió sobre el materialisme i el consumisme que caracteritzen la nostra societat. Ii que, potser, val la pena qüestionar”, defensa Fité, “sobretot després de les circumstàncies que hem viscut darrerament”.

L’espectacle inclou textos de creació pròpia i d’autors tan diversos com Percey Shelley, William Wordsworth, Thomas Gray o William Shakespeare, que conviuen amb fragments de Roc Casagran, Santiago Rusiñol, Joan Maragall, De Filippo o Pirandello, entre d’altres. El protagonitzen Jep Barceló, Òscar Castellví, Mariona Ribas i Marta Tricuera en l’àmbit actoral; i per Artashes Aslanyan (piano i teclats) i Marina Prades (veu i violí) en l’apartat d’interpretació i direcció musical.

Roger Padrós / DS

D’altra banda, el music vallesà Roger Padrós presentarà dissabte (21 h) el concert Mil més i la història d’una cançó. A cop de piano i veu, posa ordre als seus dubtes, preguntes, emocions i pors. Padrós ha participat en diversos certàmens que l’han portat a guanyar premis de composició i a actuar a sales emblemàtiques com Luz de Gas, la Barts o la Casa Batlló, on ha estat artista resident. Padrós també va ser semifinalista a la setena edició del programa televisiu La Voz.

Comentaris
To Top