Ciutat

Alumnes de l’escola Virolet prenen part de la plantada d’arbres a Sabadell

Farrés i Morell, durant la plantada simbòlica amb alumnes de l'escola Virolet / LL. FRANCO

“Hi ha arbres que no podem plantar pel canvi climàtic, que ja estem vivint a Sabadell”, ha explicat Joan Gual, cap de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Sabadell, aquest matí durant l’acte celebrat al xamfrà del carrer de Walter Benjamin amb la plaça de Joan Alsina al barri de Can Llong.

L’acció simbòlica amb la plantada d’un saboner de la Xina s’emmarca dins l’estratègia Sabadell Més Verda, que en els pròxims deu anys s’ha de traduir amb la plantació de 6.000 arbres, 2.500 dels quals aquest mateix any, coincidint amb la urbanització del parc del Nord i del parc de les Aigües: “Ens havíem acostumat a una imatge de la ciutat que no ens agrada amb escocells buits”, ha detallat l’alcaldessa, Marta Farrés.

L’escenari de l’acte, que també ha comptat amb la tinenta d’alcaldessa i regidora del districte 4, Marta Morell; el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez; el regidor d’Educació, Manolo Robles; i representants veïnals, és una de les zones d’actuació amb la plantada de més d’una trentena d’unitats de l’espècie de saboners: “Fa molts anys que a la zona de Walter Benjamin hi havia voreres sense arbrat. És una de les grans demandes dels barris i no volem deixar ningú enrere, actuant a tots els punts per tenir, també, una ciutat més bonica”, ha afirmat Farrés, qui ha aprofitat per deixar clar que des del consistori no es tallen arbres sense un motiu de força major: “la nostra política és la de no tallar cap arbre. Només ho fem quan els enginyers constaten que l’arbre està malalt o les arrels de diversos arbres entren en contacte, per després replantar-ne de nous”.

Paral·lelament, l’acte també ha tingut un vessant pedagògic per als alumnes de l’escola Virolet, qui, a més de participar directament en la plantada simbòlica, han pres consciència de la importància de tenir arbres a la ciutat, entre altres aspectes rellevants, a través de l’exposició itinerant de l’Ajuntament de Sabadell. En paraules de Joan Gual, el Pla Director de l’arbrat viari ja té present aquesta metamorfosi de l’arbrat a la via pública i als espais verds: “Abans teníem arbres que ens funcionaven i ara no. Tots els arbres que plantarem toleren molt millor la sequera i són més resilients, deixant de plantar plataners”, ha detallat. Diversos factors, com la contaminació, la calor o un terreny molt impermeable provoca que no es puguin plantar arbres més autòctons, presents als boscos.

Els alumnes de l’escola Virolet, durant la xerrada de l’enginyer Joan Gual / LL. FRANCO

Comptador d’arbres

Paral·lelament a la plantada, avui també s’ha posat en marxa un comptador a la pantalla gegant de la Fira Sabadell que permetrà veure el nombre d’arbres que progressivament es van plantant a la ciutat. El comptador s’ha iniciat amb la xifra de 1.192, que són els exemplars que s’han plantat en els darrers dos anys i mig.

El comptador, ubicat a la Fira Sabadell / LL. FRANCO

Comentaris
To Top