Diners

Fluidra aconsegueix el seu màxim històric de vendes

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, durant una entrevista a la seu de la companyia
El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, durant una entrevista a la seu de la companyia / LLUÍS FRANCO

L’empresa d’origen sabadellenc Fluidra va tancar el 2021 amb “els millors resultats de facturació” de la seva història. La companyia, líder mundial del sector de la piscina i wellness, va aconseguir 2.187 milions d’euros en vendes, un 47% més que en 2020. El benefici net es va situar en els 252 milions d’euros, un 162% més que en 2020.

El sector de la piscina residencial, segons ha comunicat Fluidra, ha estat el principal motor del seu creixement, amb un 11% de la facturació. Amb aquests resultats, el marge Ebitda de la multinacional arriba fins als 350 punts bàsics, un 25,1%. En termes absoluts, l’Ebitda de Fluidra ha arribat fins als 549 milions d’euros, un creixement del 71% interanual.

El benefici de caixa net de la companyia és superior als 337 milions d’euros, més del doble que fa dos anys. Aquest marge ha permès a Fluidra disparar el seu dividend en un 90% en comparació de l’any 2020, fins als 0,40 euros per acció. El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, opina que Fluidra tanca el 2021 amb uns resultats “excel·lents”. “Disposem d’un sòlid creixement continuat en totes les regions en el quart trimestre que s’afegeix al fort creixement del segon semestre de 2020” indica.

Xavier Tintoré (Fluidra): “Seguim vinculats amb Sabadell. Si vam marxar a Sant Cugat és perquè buscàvem una seu més gran”

Creixement liderat per Amèrica del Nord

De fet, per àrees geogràfiques, el creixement anual va ser liderat per Amèrica del Nord que va presentar un augment del 83% el 2021. El sud d’Europa va créixer un 31% i la resta d’Europa un 33%, mentre que la resta del món va experimentar un creixement del 22%.

Pel que fa a les unitats de negoci, la piscina residencial va registrar un increment del 55% durant el 2021, sostingut per una contínua demanda i activitat inorgànica. A més, la piscina comercial es va recuperar bé, amb un augment del 23%, i el negoci de conducció de fluids va créixer un 32%, així com també el de tractament d’aigua un 27%.

Així mateix, Fluidra ha anunciat els seus objectius per al 2022. La companyia preveu incrementar les vendes entre un 12% i un 17%, situant el marge Ebitda per sobre del 25,5%. La companyia també espera un augment en el benefici de caixa net per acció d’entre el 10% i 16%.

“Els fonamentals del sector a mitjà i llarg termini continuen sent sòlids. Continuem proporcionant un atractiu i creixent retorn del capital als nostres accionistes a través del nostre creixement, la millora de marges i la generació de valor en les nostres inversions”, exposa Eloi Planes.

Comentaris
To Top