Diners

Xavier Tintoré (Fluidra): “Seguim vinculats amb Sabadell. Si vam marxar a Sant Cugat és perquè buscàvem una seu més gran”

Xavier Tintoré, director general financer de Fluidra / CEDIDA

La companyia d’origen sabadellenc Fluidra s’ha convertit en els darrers anys en una de les empreses líders mundials del sector de la piscina i wellness. L’empresa no ha deixat de créixer des de la seva creació, l’any 1969.

El 2021, Fluidra ha fet un pas endavant en el seu procés d’internacionalització en comprar quatre companyies nord-americanes. De fet, Fluidra ha tancat l’any amb un 45% més de vendes, tot i que no farà públics els seus comptes anuals fins al dia 28 de febrer pel fet d’estar present en borsa. El 2020 la seva xifra de facturació va ser de més de 1.400 milions d’euros, mentre que els beneficis es van elevar per sobre dels 174 milions d’euros.

Dit això, tot i que des de fa uns mesos Fluidra té la seu social a Sant Cugat, el director general de finances de la companyia, Xavier Tintoré, assegura que l’empresa ha mantingut la vinculació amb Sabadell, ciutat que l’ha vist créixer.

Quina valoració feu del 2021?

El 2021 ha sigut un molt bon any per a Fluidra, tot i que també va ser-ho el 2020. Amb la pandèmia, la gent es queda més a casa a treballar i, fins i tot, als Estats Units hi ha hagut una migració de persones cap a zones on fa més bon clima. Això ha fet que augmentin considerablement les compres de piscines. Per tant, el nostre sector ha funcionat molt bé, sobretot a Europa i Amèrica. L’única àrea on hem patit una mica és en les piscines públiques, és a dir, les que oferim a hotels i gimnasos. Són sectors que han patit molt per les restriccions derivades de la pandèmia.

L’aposta per la internacionalització és una de les claus de l’èxit de Fluidra?

Sí, clarament. Fluidra ha apostat des de la seva creació per la internacionalització, ja que sempre hem pensat que el nostre sector tenia molt potencial. La internacionalització forma part de l’ADN de la companyia, que ara ha passat a ser global.

En quins projectes esteu immersos ara mateix?

L’any 2021 vam fer quatre adquisicions d’empreses en el mercat americà per reforçar la nostra presència allà i créixer de manera inorgànica. Gràcies a aquestes compres, som una de les companyies espanyoles que més ha crescut a borsa. D’altra banda, també vull posar en relleu que estem liderant el mercat pel que fa a la connectivitat de les nostres piscines. A través d’un dispositiu mòbil ordinador o tauleta, els nostres clients poden controlar el nivell i qualitat d’aigua de la piscina, i encendre o apagar els llums, entre d’altres.

Quines expectatives teniu per al 2022? Com creieu que evolucionarà el sector de la piscina?

L’evolució del sector serà positiva. Hi ha 17 milions de piscines al món que requereixen un manteniment. D’aquí és on continuarem traient gran part dels ingressos. Dit això, sempre que fa calor, les persones volen refrescar-se i les piscines són una gran opció per fer-ho. En aquest sentit, preveiem que l’any 2022 serà un bon exercici i les expectatives de vendes són elevades.

Amb quina facturació vau tancar el 2021? Quines són les vostres previsions de cara al 2022?

Fins al 28 de febrer no podem dir-ho, ja que estem presents en borsa. Sí que avanço que vam augmentar les vendes entre un 40 i un 45% respecte al 2020, quan vam tancar l’any amb més de 1.400 milions d’ingressos. D’altra banda, explicarem la nostra previsió de creixement per al 2022 el mateix 28 de febrer, tot i que ja avanço que seguirem amb la línia ascendent.

Tot i que ara la vostra seu està a Sant Cugat, heu mantingut la vinculació amb Sabadell?

Sí, sens dubte. Vam marxar a Sant Cugat perquè buscàvem una localització més gran. Però no hem perdut les arrels. De fet, mantenim la col·laboració amb el CN Sabadell. Encara tenim un lligam molt especial amb Sabadell.

Comentaris
To Top