Ciutat

L’Ajuntament de Sabadell serà acusació popular en els judicis de violència masclista

La façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

El nou reglament preveu diferents procediments penals, siguin agressions, assassinats o casos de violència vicària

La façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat presentar-se com a acusació popular en tots els judicis per casos de violència masclista o envers el col·lectiu LGTBI. Totes les formacions de l’Ajuntament de Sabadell hi han donat suport, en el ple municipal de març. Es tracta d’un posicionament pioner en l’àmbit municipal, segons ha destacat la regidora de Feminisme Marta Morell.

El posicionament aprovat està inclòs en el Reglament per a la Igualtat de Gènere i la Defensa i la Promoció dels Drets de les Persones LGTBI, que té el caràcter de règim jurídic municipal. Preveu diferents procediments penals, siguin agressions, assassinats o casos de violència vicària.

El Reglament aprovat també estableix l’aplicació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en totes les actuacions i polítiques locals.

Comentaris
To Top