CERDANYOLA

Declaren culpable l’home acusat d’atropellar mortalment un amic seu a Cerdanyola

Després d’una baralla a la discoteca, va envestir la víctima amb el seu cotxe

L'acusat durant el judici / ACN

El jurat popular ha declarat culpable l’home jutjat per haver atropellat mortalment un amic seu a Cerdanyola del Vallès el juliol del 2020. El tribunal l’ha declarat de forma unànime autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria.

Al veredicte, fet públic aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, també hi ha hagut unanimitat dins del jurat a l’hora de descartar un eximent per trastorn psicològic i en negar afectació de les capacitats cognitives en el moment dels fets. En canvi, sis dels nou membres del tribunal han aprovat una atenuant de la condemna per transtorn per embriaguesa lleu.

Un cop conegut el veredicte, la Fiscalia i l’acusació particular han demanat que se’l condemni a 18 anys de presó. La família de la víctima rebaixa d’aquesta manera la seva petició inicial, que era de 30 anys de presó. Ara serà el jutge president del tribunal qui haurà de concretar la condemna quan redacti la sentencia.

LA SEQÜÈNCIA DE L’ATROPELLAMENT

Una baralla per una pipa de tabac de xixa a l’interior d’una discoteca va desencadenar l’atropellament mortal de Cerdanyola del Vallès el juliol de 2020. Els fets van passar al polígon Polizur de la localitat vallesana la matinada del 12 de juliol, quan víctima i agressor van sortir de festa a la discoteca Gabana amb un grup d’amics després de sopar plegats.

A l’interior, el germà de la víctima va fumar sense permís de la pipa que l’agressor havia pagat, i això va originar una baralla a l’interior de la discoteca.

La discussió es va traslladar fora, on l’agressor i la víctima, que va sortir en defensa del seu germà, van seguir la baralla amb cops, i on els controladors d’accés van intervenir per separar-los. Després d’intercanviar cops i crits, el grup es va dividir i la víctima va marxar caminant amb el seu germà i dos amics en direcció a Ripollet, mentre que l’agressor i un altre amic van pujar al cotxe per marxar.

DUES PASSADES AMB EL COTXE

Els testimonis han relatat durant el judici com l’agressor es va adreçar a la víctima amb el cotxe sigil·losament i amb els llums apagats, que va accelerar quan era a prop i es va enfilar a la vorera, i que es va endur per davant la víctima colpejant-la en diverses parts del cos. L’home, malferit, es va desplaçar com va poder fins la calçada, mentre el conductor feia mitja volta amb el cotxe i el tornava a atropellar, elevant-lo per damunt del cotxe i caient al terra.

“Un cop a terra ja no es movia i vam trucar als serveis d’emergències”, va relatar el germà de la víctima. Abans de marxar, però, l’agressor va tornar a passar un tercer cop: “Va mirar el meu germà i va marxar”.

L’agressor va tornar a casa seva amb el cotxe i el va aparcar a prop. Ell i el seu acompanyant van pujar a casa, on hi havia la parella de l’agressor, que havia anat al sopar però que s’havia retirar just després. La parella ha relatat que el va veure molt nerviós, que no li parlava i que fins i tot va vomitar-se a sobre, motiu pel qual va ser l’amic qui li va relatar els fets.

El mateix amic ha assegurat en el judici que van trucar a la mare de la víctima per saber com es trobava i que els va explicar que se l’havien endut a l’hospital. Poc després van arribar agents de la policia, que el van detenir.

La parella de l’acusat també va explicat que agressor, víctima i el seu germà es van veure implicats en un cas en què la policia va detectar una plantació de marihuana en un local que preveien reconvertir en habitatge. Això, segons el relat dels testimonis, va malmetre la relació entre l’agressor i els dos germans, a qui l’autor de l’atropellament culpava de la situació.

Fumar ‘catximba’ sense permís: el detonant de l’atropellament mortal de Cerdanyola el 2020

Comentaris
To Top