Ciutat

Una obra nova permetrà ampliar la vorera del carrer de la Salut

La construcció d’una nova promoció d’habitatges al carrer de la Salut, 7, permetrà guanyar uns 4 metres d’amplada de vorera en bona part del tram entre el raval de Dins i el de Fora. La promotora North Peak preveu iniciar “de forma imminent” la construcció de sis pisos en el solar que fins a finals del 2008 va ser la seu de Ràdio Taxi Sabadell, la jogueteria Fustot i El Taller de Fades.

Obres al solar del carrer de la Salut, 7 / LLUÍS FRANCO

Obres al solar del carrer de la Salut, 7 / LLUÍS FRANCO

Fa una dècada que el solar està buit, tot i que entre despatxos hi ha hagut moviments. D’una banda, ha estat sotmès a un procés de cerca de restes arqueològiques, gràcies a les quals s’ha sabut que hi havia hagut un casal del s. XVIII i XIX i indicis d’ocupació anterior d’època medieval. I darrerament, en els últims temps la immobiliària Fincamps hi va anunciar una promoció, que va descartar, i serà North Peak l’encarregada finalment de donar un tomb a la història d’aquest espai.

Endarrerir la façana és una obligació per normativa municipal, i permetrà donar més espai als vianants alhora que major llum natural als habitatges. El nou bloc de pisos serà de lloguer i tindrà planta baixa i dues plantes, amb dos habitatges a cadascuna. El director de la promotora, Òscar Monge, aposta per aquesta fórmula perquè “creiem que a Sabadell manca molt lloguer“. El preu encara està per definir. Pel que fa al disseny de l’edifici, Monge explica que tindrà una arquitectura “que no sigui un nyap molt modern, sinó que s’adeqüi a l’entorn urbanístic i arquitectònic de la zona”.

Imatge virtual de com quedarà el carrer i el nou edifici / CEDIDA

Aquests dies ja hi ha màquines preparant el terreny per iniciar la construcció un cop s’han documentat les restes. L’edifici no tindrà aparcament propi i està previst que les obres durin 15 mesos a partir d’ara, de manera que aproximadament acabaran a mitjans del 2023. La vorera no quedarà ampliada fins al final de les obres i, tanmateix, es preveu mantenir la tanca on s’ha pintat un grafiti d’homenatge al cuiner Jordi Gabaldà fins que s’hagi de treure pels treballs.

El mural dedicat al desaparegut cuiner Jordi Gabaldà, a l’entrada del solar / LLUÍS FRANCO

El juliol del 2019 es va produir un incendi a la façana est del solar i, per això, des d’aleshores, la seva afectació és visible amb un cop d’ull. Tot apuntava, aleshores, que el succés s’hauria produït de manera fortuïta en la cercavila que se celebrava en motiu de la festa dels Balls de Diables.

Un incendi crema el solar de l’antic local dels taxis al Centre

Comentaris
To Top