Ciutat

Sabadell manté un dels preus de lloguer més baix

Pisos a la Concòrdia / LLUÍS FRANCO

El cost mensual del metre quadrat, a 10 euros, situa la ciutat com l’emplaçament més barat entre els municipis més poblats de la província de Barcelona

Pisos a la Concòrdia / LLUÍS FRANCO

El preu del lloguer a Sabadell és el més barat aquest mes de gener comparat amb les deu ciutats més poblades de la província de Barcelona. Llogar un habitatge avui a Sabadell costa 10 euros el metre quadrat segons el portal immobiliari Idealista, i uns 10,4 euros al Centre en la mateixa mesura segons l’índex de referència de preus de la Generalitat. Són trenta cèntims més que fer-ho a la veïna Terrassa, 3,30 euros menys que a Sant Cugat i 5,80 euros menys que a Barcelona. La contenció dels preus que viu aquest mercat també es veu en el cas de la venda d’immobles, on Sabadell és la tercera ciutat amb el preu més baix en la mateixa comparativa de municipis.

L’evolució dels preus del lloguer de Sabadell i Terrassa és pràcticament idèntica, amb una lenta progressió i sense alts i baixos en la darrera dècada. El delegat de la immobiliària NovaFinques al carrer de les Tres Creus, Miquel Brugat, subratlla que aquesta situació té un punt irreal, perquè “hi ha molta més demanda que oferta, i si no fos per l’índex del lloguer, els preus podrien ser més alts”. I afegeix que ara mateix no es tracta d’un mercat lliure perquè “el preu el marca l’administració, que el tira lleugerament avall perquè sigui assequible, però sense trinxar el preu de mercat”.

Brugat assegura que “a Sabadell tot el que hi ha es lloga perquè hi ha molta demanda”. I aquesta situació, segons el professional immobiliari, ha portat moltes persones a interessar-se per comprar un habitatge amb la intenció de posar-lo al mercat del lloguer. Una decisió que avisa que surt a compte en barris com els Merinals o Torre-romeu, però no al Centre, on “el preu del lloguer està mal regulat respecte al de compra”. Per barris, segons l’índex de la Generalitat, llogar un pis al Centre pot pujar fins a 12 euros el metre quadrat, mentre que als Merinals, a 9,44 euros.

Efecte Covid-19

L’efecte de la pandèmia del coronavirus es va notar especialment el gener del 2021, amb el preu del metre quadrat a 9,4 euros, a diferència dels 9,9 euros amb què va començar el 2020 i que suposaven el cost més alt de la darrera dècada. A gener del 2022, però, la xifra és de 10 euros i se situa, per tant, lleugerament per sobre del pic dels últims anys.

Per exemple, entre gener del 2021 i gener del 2022, l’IPC general d’Espanya va pujar un 6,1%, mentre que el preu del lloguer a Sabadell en aquest mateix període va tenir un increment del 6,3%. Xifres molt similars, no tant si comparem la darrera dècada. Del 2012 al 2022, l’IPC ha pujat un 14,1%, mentre que els lloguers sabadellencs ho han fet un 25%.

Dels municipis més poblats de la província de Barcelona, on hi ha hagut un increment menor és a Sant Boi (+5,2%), i el que més, Sant Cugat (+31,6%), per sobre del 30,5% de Barcelona.

Comentaris
To Top