Ciutat

Matas (Junts) explota contra Morell: “És com un piròman fent de cap de Bombers”

Un canvi de criteri en els comptes dels grups municipals va provocar una picabaralla al ple municipal de març

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, al ple municipal / LLUÍS FRANCO

“És la persona menys preparada de l’Ajuntament de Sabadell per al càrrec. És com posar un piròman de cap de Bombers“. Així és com va definir el portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, la responsable de Transparència del govern municipal, l’expodemista Marta Morell. El ple municipal de març de dimarts va deixar-nos una de les escenes més tenses de la legislatura, en forma de picabaralla dialèctica. Es va produir entre els dos socis del PSC –Junts és soci extern de Govern, mentre que Morell és tinenta d’alcaldessa–, durant una moció sobre els canvis de criteri a l’hora de justificar despeses dels grups municipals.

La polèmica prové perquè, amb el canvi de criteri de la Comissió de Transparència, alguns dels grups municipals han de tornar diners a les arques de l’Ajuntament, tot i tenir costos i factures justificats. Segons van manifestar algunes de les formacions polítiques, Morell no ha respectat l’acord a què s’havia arribat sobre la gestió de la dotació econòmica.

Matas va acusar Morell de fer “una gestió nefasta” i de cometre “un abús de poder” que crea inseguretat jurídica als grups municipals. “Passarà a la història com la pitjor regidora al capdavant de la Comissió de Transparència”. Alhora, va retreure-li subtilment que l’any 2023, després de les eleccions, ja no serà al consistori.

GRÀFICS: Què van gastar els partits sabadellencs el 2020?

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, va assegurar que han consultat els advocats de la formació i imposaran un recurs de reposició que tombarà el canvi de criteri. El punt, per tant, és probable que torni al ple municipal més endavant. “Hi havia un acord de grups municipals i vostè ha decidit tirar pel dret”, va retreure a Morell.

En tot moment, Morell es va aferrar al fet que la decisió s’ha pres d’acord amb els serveis jurídics de l’Ajuntament de Sabadell, basada en criteris tècnics i no polítics. Davant dels atacs de Matas, va contraatacar: “Soc la regidora de Transparència, no sigui vostè el regidor de l’opacitat”.

Finalment, el punt del ple municipal va prosperar amb els vots a favor de PSC, ERC i amb l’abstenció de la Crida. Junts per Sabadell i Ciutadans s’hi van oposar.

Els diners per als partits sabadellencs

Cada grup municipal rep una partida anual fixa de 31.523 euros, a la qual s’han de sumar 5.926 euros extres per cada regidor a l’Ajuntament de Sabadell. Així doncs, el PSC –10 regidors– rep 90.788 euros, mentre que els grups que tenen tres regidors (Crida, Junts per Sabadell i Ciutadans) reben 49.301 euros. Marta Morell, després de ser expulsada de Podem, acusada “d’irregularitats”, ha perdut la dotació de 37.450 euros, ja que es correspon per grup municipal.

Comentaris
To Top