Ciutat

L’Audiència Nacional sobreseeix la causa contra el CDR sabadellenc Xavi Duch

L’Audiència Nacional sobreseeix la causa contra el CDR sabadellenc, detingut en el marc de l’operació Judes

Xavi Duch, sortint detingut de casa seva / VICTÒRIA ROVIRA

L’Audiència Nacional ha emès una interlocutòria de sobreseïment de la causa per a Xavi Duch, un dels CDR sabadellencs encausats el 23-S per un suposat delicte de terrorisme.

Duch, veí del carrer Convent, va ser detingut i traslladat a l’Audiència Nacional en el marc de l’operació Judes el 23 de setembre del 2019, juntament amb tres membres més del CDR sabadellenc. Se’l va acusar de formar part d’un grup criminal amb intencions “d’executar atemptats terroristes”.

En la seva primera declaració ja va negar totes les acusacions. Va remarcar que l’únic que se li va decomissar durant l’escorcoll de la Policia Nacional van ser “petards de Sant Joan dels nens que eren bastant grans, però per a nens”.

La suspensió provisional i l’arxiu de la causa contra Duch s’ha produït per motius mèdics, segons assenyalen fonts de la defensa. “El sobreseïment es deu a la situació de salut que li impedeix exercir la defensa amb totes les garanties”, assenyala David Aranda, advocat d’Alerta Solidària, que intimitat i respecte, no ha detallat la patologia de Duch.

El Ministeri Públic té ara tres dies per interposar un recurs contra la decisió del magistrat.

La parella d’un dels CDR empresonats: “Qualsevol podria estar acusat de terrorisme. Els han triat a la babalà”

Comentaris
To Top