EL PERSONATGE

Què voldríeu canviar de la plaça del Treball?

L’Ajuntament reformarà la plaça del Treball a partir del mes d’octubre. Hi invertirà mig milió d’euros per millorar les àrees de joc, que seran per a totes les edats, i el subsòl dels arbres, la qual cosa els donarà una major qualitat de vida. En una segona fase es vol remodelar tant l’escenari -que incorporaria una pèrgola-, com les grades.

Joan Francesc Quintero: “La podrien haver condicionat més per als gossos”

Amb l’espai que hi ha, el sabadellenc Joan Francesc Quintero creu que la plaça del Treball “la podrien haver condicionat més per als gossos”. Ell és el propietari del Mike, i pensa que a la mateixa plaça hi podria haver un espai específic per a aquests animals.

Fa uns mesos que el barri de Gràcia compta amb una àrea d’esbarjo per a gossos al carrer de Bocaccio, però a Quintero no el convenç –i creu que al veïnat tampoc–. “És en una zona molt aïllada que queda lluny dels habitatges. Quedem allà com arraconats”, lamenta. La plaça del Treball ja li agrada en l’actualitat, si bé és cert que preferiria que “estigués més neta”. I no en culpa els serveis de neteja, sinó que mira cap a la ciutadania -joves i adults- i els propietaris de gossos: “És cosa de la gent, que ha de ser més cívica i neta”.

Conxita Barrés: “Molta gent no recull les deixalles”

Conxita Barrés està contenta amb la plaça del seu barri. I ara especialment que els diumenges “hi ha molt bon ambient”, amb la gent del centre cívic i els concerts del bar El Teler. El que voldria és que els usuaris de la plaça del Treball la cuidessin més.

Per exemple, veu sovint com joves s’enfilen als jocs infantils i els trenquen, o bé com “molta gent no recull les deixalles”. I aquí entren tant les ampolles que ningú recull, com aquell tros de paper d’alumini de l’entrepà i les desfetes dels animals domèstics. Barrés és d’aquelles veïnes que encara recorda quan la plaça era el camp de futbol del Gimnàstic, on trobava “un ambient molt familiar”, amb bar i concerts alguns dies.

Salut Gumí: “Aquí em falta verd, arbres, i em sobra ciment”

Gràcia només té una gran plaça i això fa que els seus veïns l’apreciïn especialment, és la plaça del Treball. La sabadellenca Salut Gumí patia aquests dies perquè “no sabia que la reformarien i feia por que volguessin fer una plaça més asfaltada”, dura.

A parer seu, “hi falta verd, arbres, i em sobra ciment”, on poder passejar i treure a passejar els gossos, com la seva Boira. Igual que el Joan i la Conxita, comparteix que els veïns han de ser més responsables i millorar en qüestions de civisme: tant els que fan botellón com els estudiants que hi van a l’hora del pati de l’institut.

La plaça del Treball tindrà jocs per a totes les edats

Publicitat
Comentaris
To Top