CASTELLAR

Castellar tindrà un camí per a bicicletes fins a Sant Feliu del Racó el 2023

Carretera de Castellar del Vallès fins a Sant Feliu del Racó / cedida

Castellar del Vallès rebrà 560.000 euros dels fons europeus Next Generation per impulsar dos projectes de mobilitat sostenible, no motoritzada, a dins del municipi. D’una banda, des d’aquest any fins al 2023, es construirà un camí per a bicicleta entre el centre el nucli urbà i la urbanització de Sant Feliu del Racó, al marge de la carretera. Per altra banda, la dotació econòmica servirà per pacificar l’entorn dels  10 centres d’educació infantil i primària de la vila, allunyamt-ne el màxim els vehicles privats.

La via per a bicicletes que es traçarà fins a Sant Feliu del Racó, al marge de les carreteres B-124 i BV-1249, rebrà una subvenció de 334.500 euros dels fons europeus. S’adequarà un camí lateral que permetrà enllaçar els dos punts de forma segura, passant per les urbanitzacions de l’Aire-Sol C i A-B.

Paral·lelament, les obres als entorns escolars rebran una dotació de 225.000 euros. L’objectiu del projecte, segons el Consistori, serà “fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta”, “millorar la percepció de seguretat entre famílies” i promoure l’autonomia de l’alumnat a l’hora d’accedir al centre”.

Amb la dotació econòmica dels fons europeus Next Generation es podrà finançar  fins a un 90% del cost de les dues actuacions.

Castellar també aspira a beneficiar-se dels fons Next Generation per tirar endavant actuacions de millora a l’entorn del riu Ripoll. A sobre la taula hi ha una quinzena de millores de les fonts i del bosc, valorats en 6 milions d’euros.

Comentaris
To Top