Ciutat

Centenars de persones desafien la pluja en la marxa del 8M a Sabadell

Centenars de persones desafien la pluja en la marxa del Dia Internacional de les Dones a Sabadell

Capçalera de la manifestació / LLUÍS FRANCO

Centenars de persones han secundat aquesta tarda la crida a participar de la tradicional manifestació reivindicativa del Dia Internacional de la Dona Treballadora. La marxa ha sortit des de la plaça d’Espanya passats uns minuts de les 19 h. Ha estat ambientada per la batucada de Percufem, entitat membre del convocant Comitè Feminista de Sabadell. També en són part els col·lectius com Justa Revolta, Bruixes del Nord, Iaioflautes, el casal El Tallaret, les dones de la PAHC, Endavant, etc.

La marxa, pels túnels de la Gran Via / LLUÍS FRANCO

El lema de l’edició del 2022 és Molt per defensar, molt avançar. I és, de fet, l’enunciat que protagonitza la pancarta que obre la capçalera de la manifestació. Una capçalera que conforma un bloc no mixt, en el qual participen dones, lesbianes i persones trans*. Aquests blocs inicials s’han establert en els darrers anys, a fi que el pes de la convocatòria (i visibilitat social) no sigui distorsionada per homes.

Entre els càntics més corejats hi ha: “Els carrers seran sempre nostres”, “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, “Cap agressió sense resposta” i “No em cuida la policia, em cuiden les amigues”. Darrere d’aquesta capçalera, desenes de músiques de la batucada Percufem que amb l’animadíssima actuació es menjaven –per moments– l’audició de les consignes de la protesta.

Posteriorment, se situava el bloc mixt (i més nodrit) de la manifestació. S’hi han vist pancartes pròpies de Sabadell en Comú i de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) organitzades al sindicat CGT. Igualment, activistes de Corrent Roig han distribuït pasquins.

Reivindicació de les treballadores del SAD / LLUÍS FRANCO

Els manifestants estan desafiant l’amenaça de pluja, que aquesta tarda ha fet aparició de forma intermitent. La marxa circula per la Gran Via i s’ha aturat davant la comissaria de la Policia Nacional per fer-hi un breu acte contra la Llei d’Estrangeria. La marxa culmina amb la lectura dels manifestos a la plaça de les Dones del Tèxtil. El parlament d’enguany està centrat en la denúncia de la “feminització de la pobresa”.

Acció davant la comissaria de la Policia Nacional / LLUÍS FRANCO

Abans que la marxa comencés, membres del Comitè Feminista han fet un breu parlament a la porta de l’estació Sabadell Nord, en el qual s’ha criticat l’arxivament de la investigació per l’assassinat d’Helena Jubany, així com algunes decisions de l’equip de Govern encapçalat per Marta Farrés. “Pinta de lila espais insegurs per a les dones de la ciutat, però escatima en Punts lila que facin prevenció de les violències masclistes en l’oci nocturn”, han criticat, “o apaga l’enllumenat públic durant les nits de Festa Major en zones d’aglomeració i circulació de nois joves, que són espais on efectivament s’han produït agressions”.

Les bengales de color lila i una traca de petards han donat el tret de sortida.

8M

Els concentrats, a Plaça Espanya / LLUÍS FRANCO

Il·luminar (més) la nit per tornar tranquil·la a casa

Comentaris
To Top