Ciutat

Els pisos de l’Artèxtil es començaran a construir més tard del que estava previst

El solar on es construirà la promoció de 82 pisos a l’Artèxtil / LLUÍS FRANCO

La constructora ja té la llicència per aixecar 82 pisos, però el seu inici es preveu per a finals d’aquest any. L’entrega dels habitatges, el 2024

El solar on es construirà la promoció de 82 pisos a l’Artèxtil / LLUÍS FRANCO

Les obres de construcció de 82 habitatges al costat de l’Artèxtil començaran més tard del que estava previst inicialment. En una primera estimació, la promotora immobiliària Culmia preveia acabar els treballs la segona meitat del 2022, mentre que la nova previsió és que ho estiguin el segon semestre del 2024, segons confirmen fonts de l’empresa. Inicialment, les obres havien de començar el 2021, cosa que encara no ha passat, i tant abans com ara es preveu que durin al voltant d’un any i mig.

La Junta de Govern Local és l’organisme de l’Ajuntament que atorga totes les llicències d’obres majors com es necessita en aquest cas, i la del Parc Tèxtil –així es diu la promoció– va ser aprovada aquest dilluns passat. Això ja dona peu que les màquines puguin entrar al solar on s’han de fer les obres.

Es construiran els habitatges en tres blocs a la part nord de l’antic conjunt fabril, entre els carrers de Brujas, Romeu i Covadonga. Entre els pisos i el que queda de la fàbrica hi haurà una plaça pública que aproximadament també es preveu que vegi la llum quan estiguin acabades les obres, de la mateixa manera que es pot veure a la Via de Massagué davant de l’església de la Puríssima amb una altra promoció.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat, la UAB i el Parc Taulí continuen treballant per definir la futura Escola d’Infermeria, que està previst que s’instal·li a l’edifici principal i que s’ha mantingut de l’Artèxtil, i com es finançarà la seva posada en marxa. La rehabilitació de l’edifici costaria 5,8 milions d’euros, segons les previsions del consistori.

Més protecció

Tant la torre com l’edifici annex de l’Artèxtil han quedat protegits patrimonialment com ja ho estava l’edifici principal d’oficines, a la cantonada del carrer de Quevedo, i la xemeneia, a la banda del carrer de Covadonga.

El ple municipal d’aquest mes de març va aprovar el dia 1 aquesta protecció, de 8.564 metres quadrats en total. El plenari va resoldre la trentena d’al·legacions que un particular, ERC, la Crida i l’Entesa havien presentat. La majoria d’elles no es van admetre a tràmit o van quedar desestimades.

La torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil, protegits pel ple municipal

Comentaris
To Top