Ciutat

Acollir un infant d’Ucraïna a Sabadell

Sabadell es mobilitza davant l’emergència humanitària per la guerra d’Ucraïna. Et deixem un FAQS si vols conèixer com pots acollir un menor d’edat del país a Sabadell.

Vull acollir. Amb qui puc contactar?

Hi ha entitats del tercer sector com TANU que gestionen l’arribada dels menors. També pots contactar amb l’Ajuntament de Sabadell (s’ha habilitat una web específica) o amb la Generalitat per oferir la teva ajuda.

Qui controla aquesta entrada de menors?

L’entrada i gestió inicial dels expedients dels menors d’edat no acompanyats d’origen ucraïnès es farà a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Com m’autoritzaran a acollir els infants?

La DGAIA farà una primera valoració i un estudi provisional de la família d’emergència, un contacte amb la família, visita al domicili i entrevista, i emissió de l’informe. I s’elaborarà una resolució de desemparament preventiu i guarda provisional en família d’emergència.

Qui disposa de la tutela legal?

La DGAIA és qui assumeix la tutela i s’atorga la guarda provisional a la família. L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció formalitzarà l’acollida i en farà el seguiment.

Els nens tindran cobertes l’escolarització i la sanitat?

Sí, el Departament de drets Socials gestionarà la targeta sanitària i l’escolarització dels infants i adolescents durant la seva estada a Catalunya.

Com puc contactar amb la DGAIA?

Les persones que ja estiguin amb menors ucraïnesos sense tutors legals poden contactar amb el departament a través del telèfon d’Infància Respon. Les persones que ho vulguin, s’han de posar en contacte amb el 116 o amb el 111 o enviar un correu a
[email protected].

Comentaris
To Top