EL PERSONATGE

Tres sabadellenques responen: Quins reptes tenen les dones avui dia?

Manolita Payés Junyent: “S’ha de tenir respecte per les dones”

Segons Manolita Payés Junyent, “s’ha de tenir respecte sobretot per a les dones i tothom”. “Sense les dones no hi series ni tu ni jo”, reivindica. A parer seu, amb els anys s’ha aconseguit avançar en moltes coses, però creu que “els pares han d’ensenyar els valors, que s’han perdut bastant” entre els joves.

La veïna remarca que les dones han hagut de “lluitar molt per arribar fins aquí”, sempre “treballant el doble per aconseguir qualsevol cosa”. Un dels reptes que tenen ara les dones, apunta, és el d’aconseguir l’equiparació salarial amb els homes.

Maria Jesús Gonzalo: “Sempre hi ha coses en què avançar”

Maria Jesús Gonzalo no es va manifestar aquest dimarts 8 de març pel Dia Internacional de les Dones, però, tot i això, creu que “sempre hi ha coses en què avançar”.

Tanmateix, defensa els homes, ja que creu que a vegades la defensa feminista “es desmarxa com si tots fossin dolents”. A parer seu, “s’ha de buscar la igualtat, però d’entrada ja som diferents”.

Roser Sánchez: “La situació empitjora per a les joves”

Anar pel carrer sense que les dones tinguin el temor de si podran arribar a casa encara continua sent un repte, com denúncia Roser Sánchez. “La situació empitjora per a les joves”, explica, sobretot a les nits, perquè “no tenen la llibertat de sortir i pensar que si no van amb amics o algú que les acompanyi podrien tenir un ensurt”.

En aquest sentit, Sánchez creu que faltaria millorar la il·luminació a tota la zona de cal Jepó, darrere la plaça de Catalunya, i també a carrers interiors de la zona de la ronda de Zamenhof.

Les fotos de la manifestació del 8M a Sabadell

Comentaris
To Top