ESPORTS

Mor Andreu Llovera, un home dedicat al món de l’esport sabadellenc

Andreu Llovera, atleta JAS

Va ser el president de la Joventut Atlètica Sabadell durant quatre anys i també era soci del Panathlon Club

Andreu Llovera en la seva època d'atleta amb la JAS a l'Estadi de Montjuïc / CEDIDA (Família)

El món de l’esport sabadellenc, i sobretot de l’atletisme, ha perdut un home que s’hi va dedicar en cos i ànima, primer com a practicant i després com a directiu. Andreu Llovera i Borniquel ha mort a l’edat de 94 anys i aquest dissabte se celebrarà l’enterrament (12 h) a l’església de la Santísima Trinitat de la nostra ciutat.

Andreu Llovera va practicar diversos esports entre la dècada dels anys 50 i 60. Com a jugador d’handbol a set es va proclamar campió d’Espanya (temporada 1954/55) militant en el Centre d’Esports Sabadell, i subcampió la temporada 56/57. La seva vocació per l’esport el va fer implicar en diferents entitats. Per exemple va ser president de la secció de natació del Club Natació Sabadell.

De totes maneres, el seu esport predilecte va ser l’atletisme. A més de la seva trajectòria com a atleta, l’any 1980 va accedir a la presidència de la Joventut Atlètica Sabadell, posant fi a dos anys de caos absolut perquè ningú volia ocupar el lloc capdavanter. L’entitat es trobava en una situació molt delicada en tots els àmbits i l’Andreu va ser l’encarregat de revitalitzar-la. En la faceta esportiva, el club va passar de categoria regional a Primera i d’aquesta manera va recuperar l’estatus que tenia abans de la crisi, provocada per l’èxode dels atletes més rellevants a altres clubs.

Van ser quatre anys molt intensos. Andreu Llovera va ser president fins a l’any 1984 i li va tocar viure els temps previs a la transformació de les instal·lacions esportives i, per tant, la seva gestió va centrar-se en l’organització de les proves de cros, com el clàssic Sant Sebastià i els Campionats de Catalunya de l’any 1983. D’altra banda, també era un dels socis més veterans del Panathlon Club Sabadell. L’entitat que presideix Josep Masip també lamenta el seu traspàs.

Comentaris
To Top