Publicitat
ESPORTS

El Sabadell vol allargar la ratxa per mirar cap amunt

Castelló-Sabadell, gol Jacobo

En un ambient d’il·lusió, l’equip arlequinat s’enfronta al Castelló amb la possibilitat d’escurçar diferències

La gran ratxa arlequinada va començar al Nou Castàlia / Ll. Franco

De nou, el Castelló. Al Nou Castàlia es podria dir que ‘allà va començar tot’. Un 0-1 agònic, molt patit, que va iniciar la històrica ratxa de 12 jornades sense perdre. El Sabadell ha pogut sortir de la zona de descens i ara, de nou contra el Castelló (dissabte, 19 hores), té l’oportunitat de fer un gran pas endavant i mirar definitivament cap amunt. La il·lusió es nota a l’entorn. El club també ha engegat una campanya per omplir l’Estadi amb preus populars. Tocarà mirar el cel per l’amenaça de pluja. Amb paraigües i capelines si cal, l’afició, els 5.000 socis, la ciutat, ha de demostrar que també està bolcada amb un equip que s’ha guanyat el dret a somiar.

Constància i humilitat. Pedro Munitis ha utilitzat aquests dos conceptes a la roda de premsa com a principals arguments per mantenir la bona línia. “Des del principi vam enfocar-ho tot en el més immediat, amb objectius de realització per aconseguir un equilibri. A vegades els resultats són incontrolables i cal tenir tranquil·litat”. El tècnic càntabre és “conscient el que està fent l’equip. Tenim fam i motivació mirant dins del vestidor i així hem de continuar. Quan mirem enrere és evident que han passat moltes coses, no hi ha només una clau. Els jugadors han estat capaços d’empatitzar uns amb els altres, han prioritzat el benestar del grup i sempre han treballat amb constància i humilitat pensant en el pròxim partit”.

Si fa unes setmanes els rivals directes semblaven els de la zona baixa, ara la situació ha fet un tomb espectacular. El Castelló està a només 4 punts. “Rival directe? Per a nosaltres tots són rivals directes. Ho sento així i no puc dir una altra cosa. Nosaltres sortirem amb l’ambició de guanyar, independentment del rival. I aquesta vegada tindrem un gran equip al davant. El Castelló té jugadors d’una excel·lent qualitat individual i també molt d’ofici. Serà un partit dur, però també molt atractiu”.

El suport de l’afició

Amb permís de la pluja, la Nova Creu Alta podria viure la millor entrada de la temporada. Munitis no té cap dubte sobre el suport de l’afició: “ara potser és més fàcil pujar al carro, però la nostra gent sempre ha estat al nostre costat i ho ha demostrat precisament en els moments més complicats”. Munitis té ara una base d’onze molt definida i no s’esperen grans canvis, potser algun retoc. Tampoc recupera a cap dels jugadors tocats, cas d’Óscar Rubio o Alfred Planas.

Després del descens, el Castelló partia com un dels candidats al play-off. La seva trajectòria ha estat marcada per la irregularitat, s’ha mogut a ratxes. Va estar 10 jornades sense perdre, però també ha viscut fases fosques que van posar el tècnic Sergio Escobar contra les cordes. Arriba a la Nova Creu Alta reforçat amb l’últim 3-0 al RM Castilla. Homes com Pablo Hernández, Mario Barco, Koné, César Díaz, David Cubillas o el porter Álvaro Campos demostren el nivell de la seva plantilla.

El Sabadell-Castelló també es pot considerar un clàssic del futbol i en les últimes quatre temporades han viscut vides paral·leles. Tot va començar en la 18/19 per la supervivència a Segona B i aquell agònic 2-1 a la Nova Creu Alta; en la 19/20 van fer junts el viatge de l’ascens al futbol professional i en la 20/21 a l’inrevés. Ara, a Primera RFEF, semblava que els camins se separaven, però la reacció arlequinada recupera la tradició. El duel serà dirigit pel col·legiat murcià Juan Antonio Campos Salinas.

Publicitat
Comentaris
To Top