Vallès

Instal·len radars pedagògics a Matadepera

En principi, no tenen caràcter sancionador, tot i que l’Ajuntament no descarta que en un futur puguin funcionar com els radars convencionals

Un dels tres radars instal·lats al terme municipal / cedida

La brigada d’obres de l’Ajuntament de Matadepera va instal·lar el cap de setmana passat tres radars pedagògics a dues vies de molt de trànsit del poble: dos al carrer d’Àngel Guimerà, en els dos sentits de la circulació, i a l’altura del Casal de Cultura, i un tercer al carrer d’Enric Genescà, de baixada i poc abans d’arribar al pavelló Primer d’Octubre.

L’objectiu és advertir als conductors dels vehicles de les velocitats a les quals circulen, tot sovint per damunt del que indiquen els senyals: 30 km/h al carrer d’Enric Genescà i 20 km/h al carrer d’Àngel Guimerà, segons assenyalen des de la regidoria de Seguretat i Protecció Civil.

Les dades recollides per aquests radars pedagògics serviran per elaborar estadístiques sobre la freqüència de pas i la velocitat dels vehicles.

En principi, no tenen caràcter sancionador, tot i que l’Ajuntament no descarta que en un futur puguin funcionar com els radars convencionals.

La instal·lació d’aquests dispositius s’emmarca dins de les mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de Matadepera per millorar la seguretat dels vianants i la mobilitat en el municipi.

De fet, l’any passat, l’Àrea de Serveis i Mobilitat de l’Ajuntament, va introduir Zones 30 al poble, amb l’objectiu de reduir la velocitat a la carretera de Terrassa i al carrer de Balmes. D’aquesta manera, donava prioritat al vianant, s’amplien les voreres per a un millor passeig, i augmenta el nombre de places d’aparcament al centre.

Altres municipis de la comarca, com Castellar del Vallès, en els darrers mesos també han implementat el límit de 30 km/h a dins del terme municipal per tal de millorar la seguretat.

A Sabadell, l’Ajuntament també ha limitat tots els carrers d’una única direcció a una velocitat a 30 km/h.

Comentaris
To Top