Ciutat

290.000 euros per refer la cruïlla Rambla-Gran Via

La reforma permetrà incrementar l'espai verd i per a vianants de la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla i l'avinguda Barberà / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament aprova el projecte, que preveu posar-hi jardineres i arbres amb bancs i crear passos elevats per reduir la velocitat dels vehicles. Està previst iniciar les obres a finals d’any i que acabin a principis del 2023

La reforma permetrà incrementar l'espai verd i per a vianants de la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla i l'avinguda Barberà / LLUÍS FRANCO

Eixamplar i naturalitzar la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla i l’avinguda de Barberà. Aquest és l’objectiu del projecte de remodelació que viurà aquest espai al llarg dels pròxims mesos i que comptarà amb una inversió prevista de 290.000 euros, la meitat assignats al pressupost d’aquest any i la mateixa quantitat al de l’any vinent. La voluntat de l’Ajuntament és pagar el projecte amb part dels 2,2 milions d’euros dels fons europeus Next Generation concedits per la Unió Europea per dur a terme tota la transformació de la Gran Via.

La iniciativa preveu incorporar arbres i jardineres per incrementar la presència de verd urbà i bancs perquè els ciutadans puguin parar-hi a descansar. Es vol passar d’un espai gris i dur, com se sol referir als entorns com aquest on predomina el ciment o l’asfalt, a un àmbit més agradable i verd. Ara comencen els tràmits per poder executar el projecte. La previsió és que es puguin licitar les obres en les pròximes setmanes, s’adjudiquin a mitjans d’any i puguin començar a finals del 2022. Els treballs haurien d’estar acabats entre gener i juny de l’any que ve, segons la previsió.

Pas elevat per reduir la velocitat

Tot i que es mantindran les illes existents que serveixen per creuar i ordenar el pas dels vehicles, es faran actuacions per incrementar l’espai destinat als vianants. Així, aquestes illes seran una mica més grans, arribant a ocupar la mateixa llargada que la vorera que hi ha tocant al pont. Alhora, el creuament dels vianants es farà per pas elevat amb un ressalt de la mateixa calçada, la qual cosa obligarà els vehicles a reduir la velocitat i es vol aconseguir donar major seguretat als qui van a peu.

Imatge virtual de la reforma prevista a la cruïlla Rambla - Gran Via / CEDIDA

Imatge virtual de la reforma prevista a la cruïlla Rambla – Gran Via / CEDIDA

El projecte forma part del programa de l’Oficina Gran Via – Ripoll dirigida per Junts per Sabadell i ahir dilluns es va aprovar a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sabadell. El portaveu de la formació, Lluís Matas, assegura que aquesta intervenció “és una de les més importants” del conjunt d’obres que estan previstes al llarg dels 7 km de recorregut de la Gran Via. Segons Matas, “es milloren claríssimament les condicions de vida dels veïns i es guanya superfície d’espai lliure”.

Imatge virtual de la reforma prevista a la cruïlla Rambla - Gran Via / CEDIDA

Imatge virtual de la reforma prevista a la cruïlla Rambla – Gran Via / CEDIDA

El portaveu i regidor juntaire apunta que el projecte encaixa en un moment postCovid en què es valoren més els espais urbans de qualitat amb zones verdes. Des de Junts per Sabadell insisteixen en la voluntat de transformar Sabadell en una ciutat “més verda, més moderna, més sostenible i menys contaminada”. I en què la reforma de la Gran Via en diferents punts “és una de les transformacions més grans que ha portat Sabadell en els darrers 30 anys”.

2,2 milions a les arques locals

Els fons europeus Next Generation han atorgat 2,2 milions d’euros a l’Ajuntament de Sabadell per tirar endavant els projectes de la Gran Via, i 6 milions d’euros més per altres projectes de mobilitat com la millora de les instal·lacions de TUS o la implementació d’una zona de baixes emissions (ZBE). En total, tot el que està previst fer a la Gran Via ronda els 3,5 milions d’euros, i encara hi ha marge per aconseguir-los en els pròxims mesos. Des del consistori subratllen que els 3,5 milions d’euros ja estan pressupostats a l’Ajuntament i, per tant, totes les obres es faran, però es vol intentar sufragar-les al màxim amb les subvencions europees.

MAPA: On es faran obres a la Gran Via el 2022?

Comentaris
To Top