Publicitat
Vallès

Una marxa lenta recorrerà la carretera entre Terrassa i Castellar en record al ciclista atropellat

La família de la víctima i un club criden a la mobilització per exigir més seguretat a les carreteres

Una marxa lenta recorrerà dissabte la carretera c1415a a Terrassa, en record al ciclista mort dissabte passat en un accident en què es van veure implicats dos turismes i tres bicicletes. Un dels conductors dels cotxes va donar positiu en drogues i els altres dos ciclistes van resultar ferits, un d’ells en estat crític.

La carretera, que connecta Terrassa amb Castellar del Vallès i Sentmenat, és molt freqüentada per ciclistes i aquest no és el primer accident greu que es produeix. Segons el darrer estudi del RACC sobre sinistralitat a la xarxa viària, la c1415a figura entre les deu carreteres amb més risc d’accident. La mitjana anual de sinistres amb morts i ferits greus (2,7) és la quarta més alta de Catalunya.

La realitat física de la carretera, de fet, és força complexa, amb innumerables revolts, accessos i interseccions al llarg dels prop de 13 quilòmetres de recorregut. A més, la via és molt estreta, amb un carril per sentit i sense voral, el que dificulta la coexistència de turismes, bicicletes i vehicles pesants.

La família del ciclista mort i el club ciclista RCR19 han fet una crida a la mobilització aquest dissabte per exigir més seguretat a les carreteres. La trobada serà dissabte 26 a les 9 del matí a la rotonda de Can Petit, a l’inici de la carretera a Terrassa. La marxa recorrerà la via fins al punt de l’accident.

En un manifest, el club ciclista reclama “carreteres pacificades i carrils bici decents”, així com un canvi de mentalitat per posar en valor el “respecte” pel ciclista i a la pròpia bicicleta com a mitjà de transport que pot “salvar” el planeta. “Tenim dret a que les dues rodes segueixin sent les nostres ales a la terra”, recita l’escrit.

Mor un ciclista atropellat per un conductor drogat a la carretera de Terrassa a Castellar

Publicitat
Comentaris
To Top