Ciutat

L’aparcament de l’Eix Macià de Sabadell ja té un nou accés amb doble sentit

aparcament eix macia sabadell

Els vehicles han deixat d’accedir al pàrquing a través dels passos de vianants

Nou accés a l'aparcament de l'Eix Macià de Sabadell

La zona d’estacionament de terra de l’Eix Macià ja compta amb un nou i únic accés de doble sentit per la Via Augusta, des de fa dues setmanes. Així doncs, els vehicles han deixat d’accedir al pàrquing a través dels passos de vianants. Per altra banda, s‘han eliminat els dos accessos actuals pel carrer de Lluís Companys i de Paraires.

Aquesta és la primera actuació d’un conjunt d’intervencions que es preveuen en aquesta zona, amb un pressupost de 23.132 euros. La inversió s’ha destinat a la creació del nou accés de doble sentit, amb peces de gual i rampes de formigó, la instal·lació d’un pòrtic d’accés amb senyalització per establir un límit de gàlib, la reparació de les voreres de les avingudes dels Paraires i de Lluís Companys, la col·locació de pilones i la formació d’un cavalló de terres en el límit de la plataforma superior del solar.

Un altre dels canvis ha estat delimitar la part baixa del solar amb pilones de formigó per evitar l’estacionament en la zona de més pendent i garantir així la seguretat dels vehicles.

L’aparcament s’asfaltarà?

En una segona fase, encara sense projecte tancat ni calendaritzat, s’hauria d’endreçar la conducció amb la plantació d’arbres i asfaltar el solar per evitar que s’aixequi la pols, tal com es va comprometre el ple municipal de juliol de 2021.

Com demanava el veïnat a través d’una moció, el plenari es comprometia aleshores a asfaltar el solar de 16.000 metres quadrats, a reduir el nombre de vehicles que hi entren, a limitar l’accés i a segregar l’entrada de vianants i la de vehicles, amb la construcció d’aquests nous accessos. 

Fa anys que els residents més propers al pàrquing reclamaven a l’Ajuntament una solució i regulació del solar, que “genera pols i soroll”, destaca el portaveu dels veïns afectats, Francesc Portalés. 

El solar de l’Eix Macià tindrà un únic accés a partir del març

Comentaris
To Top