Ciutat

ERC Sabadell: “Cal refundar l’Ajuntament per complir amb les obres compromeses”

“L’execució de les obres públiques de l’Ajuntament de Sabadell és la més baixa de la història. És un problema i una decepció”. ERC ha criticat durament el Govern sabadellenc per la caiguda en la tramitació de les inversions municipals el 2021, que ha quedat en el 10,1% (per sota del 26% del 2020).

El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, s’ha compromès a “reformar i reformular” l’Ajuntament si ERC torna a l’alcaldia a partir del 2023 davant la “incapacitat de gestió del PSC“. “Refundar l’administració és tractar l’Ajuntament com una empresa: la gestió ha de ser excel·lent i cal posar recursos en els àmbits estratègics”, ha indicat en una roda de premsa aquest divendres.

Gabriel Fernàndez ERC Sabadell

El portaveu i la número 2 d’ERC, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano-Costa / D.S.

Entre els projectes pendents, els republicans troben a faltar l’oficina municipal d’habitatge, més camins escolars i l’antic projecte de centre d’innovació tecnològica a la fàbrica Sallarés Deu. La número 2 d’ERC, Èlia Soriano-Costa, ha demanat fer canvis “per evitar que les actuacions quedin en un calaix”: planteja fer uns pressupostos “més realistes”, dividir les inversions entre diferents anys, dotar-se de més plantilla i de formació específica. “En definitiva, plantegem una nova manera de treballar”, ha asseverat. Fernàndez demana canvis de fons i en les formes: creu que el Govern és “massa petulant” quan “la seva gestió és ineficient”.

Els republicans asseguren haver identificat 141 projectes d’obres pendents –parcialment executats o sense iniciar– des de l’any 2004. “El PSC diu que totes les desgràcies van començar amb el govern de transformació (2015-2019), però no cal ser matemàtic per calcular quants anys han passat des del 2004 i saber qui ha governat més temps a la ciutat…”, ha assegurat Fernàndez.

El portaveu d’ERC veu una relació directa entre la falta d’execució d’obres i la quantitat de diners que té l’Ajuntament al banc. “Hi ha 104 milions d’euros en romanents, 9 milions més que fa un any”, ha criticat. Davant l’aixecament del sostre de la despesa als ajuntaments per part de l’Estat, els republicans proposen utilitzar els diners sobrants per incrementar els ajuts a serveis socials, fer la Residència del Sud, incrementar les subvencions per aquelles empreses que creen ocupació o que es dediquen a la cultura, entre d’altres.

L’Ajuntament de Sabadell va realitzar el 10% de les obres previstes per al 2021

Comentaris
To Top