Publicitat
Oci i cultura

L’acte central del Dia Mundial del Teatre reivindica la tornada de l’espectacle

De dreta a esquerra, Montse Martínez, Pep Carpena i Montse Vidal durant la lectura del manifest, avui al Mercat Central/ Lluís Franco

Després d’una munió d’activitats simultànies organitzades entorn del Dia Mundial del Teatre, el Mercat Central ha sigut la localització escollida per tal de llegir el manifest que posava punt final a la festa de l’espectacle. En un discurs emotiu fet conjuntament per les actrius Montse Martínez i Montse Vidal i l’actor Pep Carpena s’ha reivindicat la necessitat de retrobament entre l’escena i els espectadors.

“La vida no és més que un ombra que passa”, recordava l’inici del discurs a una de les figures més rellevants del gènere, William Shakespeare, per tal de recordar que “els dies de cendra i mal temps” havien arribat a la seva fi. La pandèmia ha sigut una època especialment complicada per l’escena teatral, la qual ha vist com els protocols sanitaris de prevenció davant la Covid els impedia seguir les actuacions amb normalitat.

Així i tot, els responsables de conduir l’acte han volgut insistir als presents que “havia arribat l’hora” de tornar al teatre. Un element que han volgut identificar com aquella “gran mentida que esdevé veritable” perquè els espectadors es puguin traslladar a les històries abans que caigui el teló. Amb l’ajuda de les grans figures del gènere – Benet i Jornet, Guimerà… – i part dels seus passatges cèlebres, el discurs ha volgut incidir també en la necessitat de reconèixer la funció teatral com una feina de molts que resten invisibilitzats perquè pugui portar-se a terme. “Ens toca retrobar-nos – insistien Vidal, Martínez i Carpena -, és el moment d’apropar-se prudentment a l’espectador”. “L’efímerament de la nostra art i de la nostra existència ens impulsa a actuar, inaugurem una nova època daurada del teatre”, han cridat des del Mercat Central.

Publicitat
Comentaris
To Top