Ciutat

La Crida acusa el PSC d’ocultar informació sobre el cas Artèxtil per perjudicar “adversaris polítics”

Les regidores Anna Lara i Nani Valero, presentant la moció / cedida

El grup municipal insisteix que l’Ajuntament “tenia el deure” d’haver notificat l’arxivament de la investigació

La regidora Anna Lara amb la portaveu de la Crida, Nani Valero / D.S.

La Crida per Sabadell acusa el PSC d’instrumentalitzar informació judicial per perjudicar “adversaris polítics”. El grup municipal ho afirma en considerar que l’executiu va amagar interessadament durant 20 dies l’arxivament de la causa contra càrrecs de l’anterior Govern de la ciutat pel cas de la compra de l’Artèxtil, Maties Serracant (Crida) i Juli Fernàndez (ERC).

El grup municipal insisteix que l’Ajuntament de Sabadell, després de ser informat per vies oficials, “tenia el deure” d’haver notificat l’arxivament de l’administració i als càrrecs polítics investigats, ja que ha de defensar els  seus interessos. Per contra, la Crida acusa el Govern d’haver filtrat a la premsa la notícia, “de forma esbiaixada”.

Segons la formació, l’Ajuntament de Sabadell va rebre el dia 1 de març la informació de l’arxivament de la investigació de la compra de l’Artèxtil, per falta d’indicis de delicte. Fins al 20 de març, la informació no va transcendir, publicada a mitjans de comunicació.

“Exigim que el PSC deixi de fer un ús partidista de l’administració pública i respecti a la ciutadania a la qual representa”, assenyala la Crida en un comunicat.

El cas Artèxtil, arxivat

L’edifici històric va passar a formar part del parc patrimonial de la ciutat l’any 2018 i la investigació de Mossos per la compra de l’Artèxtil es va iniciar arran d’una denúncia del PP, segons ha detallat la Crida. La Fiscalia volia esclarir si hi va haver irregularitats en l’adquisició de l’edifici històric per part de l’anterior Govern, ja que es va adquirir per un preu sis vegades superior al que havia pagat l’anterior comprador.

L’equip de govern quadripartit va adquirir per 3,2 milions d’euros l’immoble protegit, quan un any i mig abans el clan Jodorovich l’havia comprat per 500.000 euros.

La previsió és que l’Artèxtil, després de ser remodelat, sigui la seu de l’Escola d’Infermeria de la UAB a Sabadell.

S’arxiva la investigació contra el govern quadripartit per l’Artèxtil

Comentaris
To Top